רישום לגניםםם
הנחיות חירום

עם תחילת החופש הגדול החלו לפעול קווי הלילה מעכו לחיפה

30/06/2016
עם תחילת החופש הגדול החלו לפעול קווי הלילה מעכו לחיפה (הגדל)

בשורה לצעירי עכו: עם תחילת החופש הגדול מפעיל משרד התחבורה את "קווי הלילה" - שירות האוטובוסים הלילי המיוחד אל מוקדי הבילוי ובחזרה הביתה - במתכונת קיצית מוגברת.

קו 471 של חברת נתיב אקספרס יפעל בימים ה'-מוצ"ש מכפר ורדים דרך מעלות, נהריה, עכו, קריות וחיפה  בין השעות 22:30-23:30 בכל שלושים דקות, ובחזרה מחיפה בין השעות 00:00-3:00 בכל שעה עגולה.  מומלץ להתעדכן בלוחות הזמנים המדוייקים.

ראש העיר עכו שמעון לנקרי שיבח את יוזמי הפרויקט ואמר, כי מיזם קווי הלילה הוא פתרון מעולה לצעירים להגיע למוקדי הבילוי בחופשת הקיץ ולחזור לבתיהם בבטחה.

קווי הלילה הינם שירות תחבורה ציבורית רגיל ולכן הנסיעה בקווים הינה במחיר נסיעה רגילה באוטובוס ובכל אמצעי התשלום וההנחות של שעות היום: רב קו, כרטיסיות, "חופשי חודשי" וכו'.
זאת השנה העשירית שבה מפעיל משרד התחבורה את קווי הלילה, בשיתוף הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, הרשויות המקומיות וחברות התחבורה הציבורית. השנה יפעלו בישראל 82 קווי לילה ב-96 ערים ויישובים, אך תחילתו של הפרויקט כניסוי צנוע בירושלים שהתרחב לשאר חלקי הארץ, מצפון עד דרום והפך להצלחה של ממש.
בעבר, פרסם מרכז המחקר והמידע של הכנסת דו"ח, שהצביע על ירידה של כ-40% במספר תאונות הדרכים עם נפגעים, באזורים בהם פעלו קווי הלילה.

"קווי הלילה כבר הפכו לשם נרדף לשירות חיוני ומובנה בחיי הלילה של ישראל", אמר ישראל כץ, שר התחבורה והבטיחות בדרכים. "לא ניתן לדמיין את מפת מרכזי הבילוי בישראל כיום ללא קווי הלילה. אך חשוב מכך, מדובר בשירות מציל חיים, פשוטו כמשמעו. לכן נמשיך להרחיב ולשפר את מערך קווי הלילה בכל חלקי הארץ. אני קורא לצעירי ישראל, לצאת, ליהנות ולבלות, אך גם לגלות אחריות ולנסוע בקווי הלילה העומדים לרשותם" סיכם השר כץ.

כל המידע על הקווים ולוחות הזמנים באתר  Kav-layla.co.il ובפייסבוק.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים הוצאה לחברה מקיבוץ עין המפרץ בגין מפגעי ריח