יד לבנים
הנחיות חירום

ראש העיר עכו שמעון לנקרי בכנס פורום ערי הפיתוח בעכו

12/07/2016
כנס פורם ערי הפיתוח (הגדל)

ראש העיר עכו שמעון לנקרי בכנס פורום ערי הפיתוח בעכו:

"מרכז השלטון המקומי נמצא במשא ומתן מתקדם עם ממשלת נתניהו  כדי לאשר את התכנית שתחולל שינוי משמעותי בקרב ערי הפריפריה"

ראש העיר עכו שמעון לנקרי אירח בשבוע שעבר בלשכתו את פורום ערי הפיתוח במרכז לשלטון מקומי לכינוס מיוחד, במהלכו הוצגה תכנית כלכלית חברתית לערי הפריפריה, אשר תביא לצמצום הפערים החברתיים וקידום נושא התקצוב הדיפרנציאלי. בישיבה השתתפו ראשי ערים מהדרום, הצפון ואיו"ש, וביניהם יו"ר המרכז לשלטון מקומי וראש עיריית מודיעין חיים ביבס, יו"ר פורום ערי הפיתוח וראש עיריית דימונה, בני ביטון, ראש עיריית מעלה אדומים בני כשריאל וראשי ערים נוספים.
לצורך גיבוש התכנית למינוף כלכלי חברתי לערי הפיתוח והפריפריה, שיזמו ראשי הרשויות בפריפריה ומרכז השלטון המקומי, שהוצגה הוגדרו שלוש קבוצות של רשויות: רשויות המדורגות 1-5 על פי מצב סוציו אקונומי; רשויות על קו הגבול; רשויות באיו"ש ורמת הגולן העונות על קריטריונים מוגדרים.
על פי מתווה התכנית, לקבוצת הרשויות המדורגות באשכול חברתי 1-5 יופחת המצ'ינג (דמי השתתפות של הרשויות בקבלת תקציבים) בנושאי חינוך ורווחה מ-25% ל-6 אחוזים; הקבוצה השנייה תהנה ממצ'ינג מופחת של 12 אחוז ואילו הערים החזקות ישלמו מצ'ינג של 25 אחוז כפי שנהוג כיום בכלל הרשויות. משמעות התכנית היא העמדת מיליוני שקלים לטובת הרשויות המקומיות לפיתוח וקידום נושאים חברתיים.
במהלך הכינוס הציג ראש העיר עכו שמעון לנקרי את התפתחותה של העיר עכו בשנים האחרונות ואת המהפכה שעברה בכל תחומי החיים.
לנקרי התייחס לעיקרי התכנית שגובשה לשינוי המצ'ינג ואמר: "היום אנו שבויים בהוצאות אין סוף על חינוך ורווחה", אמר לנקרי, "וכעת כשאנו ראשי הרשויות מאוחדים ונחושים לקדם את הנושאים החברתיים בפריפריה, נוכל גם להביא בשורה לתושבים וליצור את הצדק החברתי האמיתי". לנקרי ציין, כי מרכז השלטון המקומי בראשותו של חיים ביבס, נמצא במשא ומתן מתקדם עם ממשלת נתניהו  כדי לאשר את התכנית שתחולל שינוי משמעותי בקרב ערי הפריפריה.
יו"ר פורום ערי הפיתוח בני ביטון אמר, כי מטרת הפורום להגיש לממשלה תכנית סופית, ממנה ייגזר גם חוק ערי הפיתוח, כאשר העדיפות בשנת 2017 צריכה להינתן דווקא ליישובי הצפון, וכמובן לתת מענה גם ליישובי יהודה ושומרון.
בתום הדיון בנושא תכנית חיזוק ערי הפריפריה ותקצוב דיפרנציאלי בנושא חינוך ורווחה, סיירו ראשי הערים יחד עם לנקרי ברחבי העיר והתרשמו מקצב התפתחותה. ראשי הערים ביקרו בין השאר במוזיאון אסירי המחתרות ובאולמות האבירים בעיר העתיקה. את הסיור הם חתמו בפארק האתגרי.
ראש ערים נוספים שהשתתפו: ראש עיריית מעלות תרשיחא, שלמה בוחבוט, ראש מועצת שלומי גבי נעמן, ראש עיריית בית שאן רפי בן שטרית, ראש מועצת חצור הגלילית שמעון סויסה, ראש עיריית שדרות אלון דוידי.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי