מוקד עירוני

החלו העבודות להקמת טיילת החוף הדרומי בעכו

3/08/2016
עבודות הטיילת (הגדל)

עיריית עכו וחברת חמ"ת (חברה ממשלתית לתיירות) החלו בימים אלה בביצוע עבודות נרחבות להקמת טיילת החוף הדרומי – טיילת המפרץ. בעקבות העבודות נסגר "חוף הסוסים" בעכו העתיקה לרחצה.

טיילת המפרץ תוקם במסגרת התכנית להתחדשות החוף הדרומי במטרה לממש את הפוטנציאל הקיים בחוף כמרחב ייחודי המשלב בין טבע, עיר ומורשת, תוך עידוד מגמות יזמות של תיירות. עלות הפרויקט בשלב א' נאמדת בכ-30 מיליון ₪. סך הכל יסתכם הפרויקט בכ-60 מיליון ₪.

ראש העיר עכו שמעון לנקרי שפעל רבות לקידום הפרויקט אמר, כי טיילת החוף הדרומי תתרום רבות  לחיזוק התיירות בעיר ותביא לשגשוג וקידום העיר. "אני מאמין שבתוך שנה וחצי יסתיים הפרויקט הגדול שיביא לשינוי משמעותי ברצועת החוף ואשר יהפוך אותה למרכז בילוי ופנאי", אמר לנקרי.

במסגרת התכנית, יווצר חיבור חופי ללא הפרעות בין העיר העתיקה ונחל הנעמן, כך שמרחב החוף יחובר על ידי טיילת נופית שתלווה את תוואי החוף המשתנה וסביבת הנחל (העתיד להיות שמורת טבע) לעיר העתיקה ותאפשר בכך תנועה חופשית ונגישה לכל אורך החוף. הטיילת שתהווה מוקד לבילוי ופנאי תאפשר מקומות הסעדה ואירוח, ספורט ימי, פארק חופי ועוד.
הפרויקט תוכנן על ידי מייזליץ כסיף אדריכלים.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי