הנחיות חירום

החלו העבודות להקמת טיילת החוף הדרומי בעכו

3/08/2016
עבודות הטיילת (הגדל)

עיריית עכו וחברת חמ"ת (חברה ממשלתית לתיירות) החלו בימים אלה בביצוע עבודות נרחבות להקמת טיילת החוף הדרומי – טיילת המפרץ. בעקבות העבודות נסגר "חוף הסוסים" בעכו העתיקה לרחצה.

טיילת המפרץ תוקם במסגרת התכנית להתחדשות החוף הדרומי במטרה לממש את הפוטנציאל הקיים בחוף כמרחב ייחודי המשלב בין טבע, עיר ומורשת, תוך עידוד מגמות יזמות של תיירות. עלות הפרויקט בשלב א' נאמדת בכ-30 מיליון ₪. סך הכל יסתכם הפרויקט בכ-60 מיליון ₪.

ראש העיר עכו שמעון לנקרי שפעל רבות לקידום הפרויקט אמר, כי טיילת החוף הדרומי תתרום רבות  לחיזוק התיירות בעיר ותביא לשגשוג וקידום העיר. "אני מאמין שבתוך שנה וחצי יסתיים הפרויקט הגדול שיביא לשינוי משמעותי ברצועת החוף ואשר יהפוך אותה למרכז בילוי ופנאי", אמר לנקרי.

במסגרת התכנית, יווצר חיבור חופי ללא הפרעות בין העיר העתיקה ונחל הנעמן, כך שמרחב החוף יחובר על ידי טיילת נופית שתלווה את תוואי החוף המשתנה וסביבת הנחל (העתיד להיות שמורת טבע) לעיר העתיקה ותאפשר בכך תנועה חופשית ונגישה לכל אורך החוף. הטיילת שתהווה מוקד לבילוי ופנאי תאפשר מקומות הסעדה ואירוח, ספורט ימי, פארק חופי ועוד.
הפרויקט תוכנן על ידי מייזליץ כסיף אדריכלים.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים