הנחיות חירום

יוסי פיטוסי, מייסד פסטיבל עכו הלך לעולמו

9/08/2016
יוסי פיטוסי (הגדל)
יוסי פיטוסי מעכו, פעיל חברה וקהילה ומייסד פסטיבל עכו לתיאטרון אחר נפטר השבוע כשהוא בן 76. היום הוא יובא לקבורה בשעה 17:00 בבית העלמין "נחלת אשר" שליד הכפר מכר.
פיטוסי נולד ב-1940 בתוניס ועלה ארצה במסגרת "עליית הנוער" בשנת 1949. מאז התגורר בעיר עכו ואף כיהן בעבר בתפקיד חבר מועצת העיר. פיטוסי למד בבן שמן ובשנת 1960 החל ללמוד ציור אצל האמן אבשלום עוקשי. בשנת 1979 ייסד את פסטיבל עכו לתיאטרון אחר שהפך לשם דבר בתרבות הישראלית. שנה לאחר מכן, במסגרת תפקידו כמנהל ברשת המתנ"סים הקים את מפעל מנויי התיאטרון הראשון בעכו.
על תרומתו הרבה לפסטיבל עכו הוענק לו בשנת 2003 עיטור יקיר הפסטיבל. בשנים האחרונות פעל פיטוסי רבות במסגרת ארגון רוטרי וארגון קשת לקרוב לבבות בין יהודים וערבים בעכו.  פיטוסי שלמד אומנות באוניברסיטת חיפה השלים לאחרונה תואר אקדמי נוסף בשימור ואהב לעסוק בשעות הפנאי בשימור מבנים בעיר.
בשנה שעברה הוענק לפיטוסי מגן הסובלנות של ארגון רוטרי במסגרת פעילותו לדו קיום ולחיים משותפים.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי: "מותו של יוסי פיטוסי הוא אבידה גדולה לעיר עכו. יוסי היה חבר אמיתי, אהב את העיר עכו בכל רמ"ח איבריו וממנו למדתי מהי חברה, קהילה ותרבות. תחילת דרכי המקצועית בעיר עכו היתה תחת ניהולו של יוסי שקיבל אותי בזרועות פתוחות עם שחרורי מצה"ל לתפקיד רכז תרבות ונוער עירוני, והוא אשר עיצב והתווה את דרכי במשך שנים ארוכות בחברה למתנ"סים. גם במהלך השנים בהם הגעתי לתפקידי ניהול בכירים בחברה הוא היה קולגה וחבר". עוד אמר לנקרי: יוסי היה איש חברה וקהילה מהמעלה הראשונה שידע תמיד לחבר בין יהודים וערבים. בשנים האחרונות נוצר בינינו חיבור גדול והוא היה איש חזון, חבר לדרך ושותף לפיתוחה של העיר עכו. יהי זכרו ברוך".

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים