הנחיות חירום
יד לבנים

יותר מ-10 מיליון ₪ הושקעו בהיערכות לפתיחת שנת הלימודים בעכו

23/08/2016
יותר מ-10 מיליון ₪ הושקעו בהיערכות לפתיחת שנת הלימודים בעכו (הגדל)
בימים אלה ביצעה עיריית עכו עבודות שיפוץ נרחבות במוסדות החינוך בעיר לקראת פתיחת שנת הלימודים בהיקף של יותר מ-10 מיליון ש"ח. העבודות בוצעו על ידי העירייה בסיוע משרד החינוך ומפעל הפיס. על פיקוח העבודות אחראי מינהל החינוך בעירייה שפעל בחופשת הקיץ באינטנסיביות רבה כדי ששנת הלימודים תיפתח באופן תקין וסדור. כ-11,000 תלמידים בעכו יפתחו את שנת הלימודים תשע"ז.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי אמר, כי העירייה תמשיך להשקיע משאבים רבים בקידום חינוך ילדי העיר ובתכניות חינוכיות-חברתיות. "רק בסוף השבוע התבשרנו על הכרזת העיר עכו כזוכת פרס החינוך היישובי במחוז צפון", אמר לנקרי, "ועתה גם בתי הספר התיכוניים בעיר: קרית החינוך אורט עכו, אורט ע"ש חילמי שאפעי, טרה סנטה ובית הספר לקציני ים הצטרפו לרשימה מכובדת של בתי ספר מצטיינים בהישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים לשנת תשע"ו, ועל כך גאוותי". לנקרי ביקש להודות לצוותי ההוראה בבתי הספר, לתלמידים ולכל העוסקים במלאכת החינוך בעיר. "אני מאחל לכל התלמידים שנת לימודים פוריה ומוצלחת, שנה שבה יממשו את הפוטנציאל שטמון בכל אחד ואחת מהם", הוסיף לנקרי.
במסגרת היערכות העירייה לפתיחת שנת הלימודים בוצעו שינויים והתאמות בבתי הספר בהיקף של יותר משני מיליון ₪; כמו כן מתנ"ס ברנט בשיכוני המזרח הוסב לשתי כיתות גן בעלות של כ-800 אלף ₪ ואף נבנו שני ממ"דים (מרחבי מיגון) בגנים טיפוליים בעלות של כ-600 אלף ₪.
בנוסף הושלמו עבודות להנגשת חצר גן ניצן לחינוך מיוחד והוקצו כ-300 אלף ₪ לשדרוג מערכות המיחשוב בבתי הספר. עבודות השיפוצים במוסדות החינוך כללו בין השאר צביעה, החלפת מערכות מים וביוב, הצטיידות וריהוט, שיפור תנאי למידה בבתי הספר, עבודות הנגשה, שיפוצים כלליים ועוד.
בתכנית שיפוצי הקיץ נכללו גם פיתוח חצרות גני הילדים בהיקף של כ-700 אלף ₪, שדרוג אולמות הספורט בעיר בעלות של כשני מיליון ₪ ורכישת מחשבים וטאבלטים לבתי הספר והגנים הטיפוליים בעלות של כ-200 אלף ₪. מעון חלומוטף החדש בשיכוני המזרח ייפתח לראשונה בתחילת שנת הלימודים ויופעל על ידי החברה למרכזים קהילתיים.
כחלק מהיערכות העירייה לפתיחת שנת הלימודים ביצעו עובדי מינהל התפעול והאכיפה עבודות גינון נרחבות ותיקון מפגעי בטיחות במוסדות החינוך. בימים אלה מושלמות עבודות לצביעת מעברי חצייה וחידוש סימוני בטיחות בכבישים.  ביום חמישי, ה-1 בספטמבר יתוגבר מערך האבטחה  של העירייה בשילוב השיטור העירוני, משטרת ישראל ומתנדבי אור ירוק באזור בתי הספר ובמעברי החצייה.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי