הנחיות חירום
מוקד עירוני

עכו זוכת פרס החינוך היישובי במחוז צפון לשנת 2016

23/08/2016
עכו זוכת פרס החינוך היישובי במחוז צפון לשנת 2016 (הגדל)
משרד החינוך הודיע השבוע על ההחלטה להעניק לעיר עכו את פרס החינוך היישובי במחוז צפון לשנת 2016. שתי רשויות נוספות: מגידו ועראבה יקבלו אף הן את הפרס. העיר עכו תעלה יחד עם מגידו לשלב ההתמודדות על הפרס הארצי.
פרס החינוך המחוזי הוענק לעיר עכו גם לפני כשנתיים והעיר עברה מהפכה חינוכית שהביאה בין השאר לזינוק משמעותי בשיעור הזכאים לבגרות. ואם לא די בכך, הרי שארבעה בתי ספר תיכוניים בעיר: קריית החינוך אורט עכו, התיכון הערבי ע"ש חילמי שאפעי, טרה סנטה ובית הספר לקציני ים דורגו השבוע ברשימת בתי הספר המצטיינים בעלי הישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים לשנת תשע"ו.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי המוביל את המהפכה החינוכית בעיר בשנים האחרונות יחד עם מנהלי בתי הספר, צוותי ההוראה ומינהל החינוך בעירייה אמר, כי הוא שמח מאוד על ההחלטה להעניק לעיר עכו את פרס החינוך המחוזי, וכי ההשקעה של הרשות בנושא חינוך מניבה תוצאות מעולות. "פרס החינוך הוא כבוד וגאווה לעיר עכו על עשייה חינוכית מושקעת ומופלאה", אמר לנקרי, "וזה המקום להודות לכל העוסקים בעשייה ברוכה זו למען קידום חינוך ילדינו".
פרס החינוך ניתן  על עמידה בשישה מתוך שמונה קריטריונים: מידת המעורבות והתמיכה האישית של ראש העיר ושל מנהל החינוך היישובי בנושאי חינוך ותרבות ובביצוע של תכניות העבודה; השקעה בתשתיות של מוסדות חינוך פורמאליים ובלתי פורמאליים; הפעלת מסגרות ופעילויות תרבות, כמו פעילות פנאי וספורט, תמיכה בהפעלת תנועות נוער, הפעלת ספריות השאלה וספריות עיון, טקסים יישוביים ועוד;  חינוך למעורבות בקהילה; ביצוע תכניות הכלה לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים; קידום ופיתוח מנהיגות חינוכית; ביצוע תכניות לקידום הישגים לימודיים, וצמצום פערים, למניעת נשירה; ביצוע יזמות חדשניות וקידום של פדגוגיה חדשנית, למידה משמעותית ותכנית בנושאי תקשוב ומדע וטכנולוגיה.
ראשת מינהל החינוך בעירייה אורית אסייג ברכה על ההכרה בהישגי מערכת החינוך העירונית ואמרה: "אין ספק שהגיע תור הזהב של מערכת החינוך בעיר עכו לזכות בהכרה מחוזית והלוואי גם בהכרה ארצית".

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו