מוקד עירוני
הנחיות חירום

המבנה העגול בכניסה לעכו נהרס בפיצוץ מבוקר בהתאם לצו שיפוטי

30/08/2016
המבנה העגול בכניסה לעכו נהרס בפיצוץ מבוקר בהתאם לצו שיפוטי (הגדל)

המבנה העגול בכניסה לעכו שהיה אמור לשמש בית מלון נהרס ביום שישי האחרון בפיצוץ מבוקר, וזאת בהתאם לצו שיפוטי שהוצא לבקשת העירייה בתום מאבק משפטי. רבים מתושבי עכו קמו השכם בבוקר וצפו בפיצוץ הבניין שבוצע בשעה 6:04 ובתוך שניות אחדות הביא לקריסתו של המבנה כשהוא נוטה על צידו. פינוי הפסולת יושלם בתוך חודש ימים.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי אמר, כי המבנה הוקם בחטא ועתה הוא הגיע לקיצו וניתן להמשיך ולקדם את התפתחות המלונאות והתיירות בעיר. "המאבק שלנו הצליח ועכשיו סוף סוף ניתן לראות את מפרץ עכו ואת הנוף היפה של העיר", אמר לנקרי.

המבנה בן 16 הקומות שהתנשא לגובה של כ-50 מטר נותר נטוש ושומם במשך שנים רבות ותוכנן לשמש כבית מלון בשם "פנינת הים" עם 32 קומות. ב-18 במאי אשתקד נעתר בית משפט השלום בעכו לבקשת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה שיוצגה על ידי עו"ד איילת השחר-מיכאלי להרוס בתוך שנה את שלד הבניין העגול. גם הערעור שהוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים כנגד צו ההריסה נדחה והשופטת תמר שרון-נתנאל קיבלה את עמדת העירייה.
המבנה הוקם בשעתו על ידי חברת בולוס גד תיירות ומלונאות ונרכש בהמשך על ידי חברת צומת יזמות השקעות בנדל"ן בע"מ וחמוד מונהאל במסגרת הליכים לפירוק חברת בולוס. מתברר שהמבנה נבנה בסטייה מההיתר שהוצא בשנת 2000 בחיפוי חלקי, ללא מחיצות וללא חלונות. כמו כן, לא הושלמו עבודות הפיתוח וההתחברות לכבישים ולא מולאו תנאי ההתחייבות שצורפו להיתר.  בשנת 2003  פג ובטל ההיתר לאחר שהמבנה לא הושלם.

בערעור נטען בין השאר, שהשלמת המבנה כפי שהוא, כמלון דירות איננה כלכלית, וכי גם הוא אינו רואה פיתוח של האזור בקרבת המבנה בטווח הקרוב ולכן לשיטתו, המבנה אינו מפריע. השופטת קבעה בפסק דינה, כי לא מצאה לנכון להתערב בממצאיו ובמסקנותיו של בית משפט השלום בעכו המבוססים היטב בראיות ובחומר שהוצג בפניו. "משלא עלה בידי המערערים למכור את המבנה בתוך זמן סביר, בתמורה לה ציפו, עמדו בפניהם מספר דרכים אפשריות, אך הותרת המבנה בשיממונו במשך תקופה ארוכה של 15 שנים, על כל המשתמע מכך, איננה סבירה ובנסיבות העניין אף איננה עולה בקנה אחד עם הדין ועם האינטרס הציבורי", פסקה השופטת ודחתה כאמור את הערעור.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים הוצאה לחברה מקיבוץ עין המפרץ בגין מפגעי ריח