מוקד עירוני
יד לבנים

הסתיים מחזור א' של המרכז לפיתוח מנהיגות בקהילה בעכו

6/09/2016
הסתיים מחזור א' של המרכז לפיתוח מנהיגות בקהילה בעכו (הגדל)
טקס סיום מחזור א' של המרכז לפיתוח מנהיגות בקהילה בעכו נערך בשבוע שעבר בלשכת ראש העיר עכו שמעון לנקרי. המרכז הוקם לפני יותר מחצי שנה בשיתוף עיריית עכו עם המכללה לאיכות השלטון, מרכז צעירים עכו ובנק מזרחי. בתכנית היוקרתית בת 120 השעות, שפותחה ובוצעה ביד רמה בידי ד"ר שי נחושתאי, מנהל מרכז האתיקה במכללה לאיכות השלטון, הופיעו בפני העמיתים עשרות מרצים ואנשי ממשל וחברה מהשורה הראשונה ונערכו סיורים מרתקים. התכנית עסקה בנושאי מנהיגות וערכים, יזמות, ממשל ומשילות, חברה וקהילה, תקשורת וכלכלה וזכתה להדים חיוביים רבים בקרב משתתפיה.
בטקס המרגש, שבו נכחו בכירים בעירייה וכן מנהל סניף בנק מזרחי-טפחות שלומי לוי, קיבלו 11 בוגרי המחזור הראשון, שייצגו את המרקם החברתי המגוון בעיר, את תעודות הסיום. בדברי ברכתו הדגיש ראש העיר עכו שמעון לנקרי את היבטי המנהיגות בקהילה, הראייה החיובית הנדרשת ממנהיג ואת הקשיים העומדים בפני מנהיגים המצויים בסבך אינטרסים. הוא פנה לעמיתים המסיימים, שהגישו מיזמים קהילתיים, וציין את נכונות העירייה לסייע באותם מיזמים שיוכלו לקדם את הקהילה.
המחזור השני יתקיים החל מחודש דצמבר 2016 וההרשמה אליו תחל בקרוב ותפורסם באמצעי התקשורת המקומיים.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו