מוקד עירוני
יד לבנים

כיפת הברזל של עכו: נחנך מוקד עיריית עכו עם מערכת שליטה ובקרה חדשנית

12/09/2016
כיפת הברזל של עכו: נחנך מוקד עיריית עכו עם מערכת שליטה ובקרה חדשנית (הגדל)
מוקד עיריית עכו הפועל עם מערכת שליטה ובקרה  חדשנית שפותחה על ידי חברת Mprest  - חברת הבת של רפאל המתמחה בפיתוח מערכת כיפת ברזל, נחנך היום (א') במעמד ראש העיר עכו שמעון לנקרי, מנכ"ל חברת  רפאל יואב הר אבן, מנכ"ל חברת Mprest, נתן ברק, סגן ראש העיר אדהם ג'מאל, מנכ"ל העירייה אוהד שגב וראשי מינהל בעירייה.
התוכנה נועדה לסייע  בניהול של כלל גורמי העירייה בשגרה וחירום,  יצירת תמונת מצב עירונית כוללת בכל זמן נתון ומיצוי כלל המערכות הקיימות בעירייה. המערכת החדשה שהוטמעה במוקד העירוני מחברת את כלל מערכות העירייה השונות – CRM עירוני, מצלמות, אזעקות, לחצן מצוקה סלולארי, איכון רכבי עירייה ופקחים ומיפוי כולל כל שכבות ההנדסה למערכת אחת.
במהלך הטקס הציג מנכ"ל העירייה אוהד שגב את התוכנה ואמר, כי היא שדרגה את יכולות העירייה במתן מענה מהיר ואף הגדיר אותה כ"פורצת דרך".
ראש העיר עכו שמעון לנקרי אמר, כי ייחודיות הפרויקט באה לידי ביטוי באופן שבו מערכת השליטה והבקרה (שו"ב) מאפשרת לשמור על המשך רציפות תפקודית ולהציג תמונה עדכנית אחידה בכל זמן נתון. "יש לנו שיתופי פעולה מעולים עם חברת רפאל, בעיקר במיזמים חברתיים", אמר לנקרי, "ואנו שמחים להיות חלק מפרויקט שנלקח מתחום הביטחון והותאם לחברה האזרחית". המערכת מסייעת למוקדן להזניק את כל הכוחות לאירוע ולתת תמונת מצב לבעלי התפקידים בעירייה. כמו כן, המערכת עובדת בשגרה ובחרום ובמעבר שוטף ביניהם על פי החלטה של העירייה.
מנכ"ל רפאל יואב הר אבן המשמש גם כיו"ר חברת אמפרסט אמר כי פרוייקט זה כמו רבים אחרים הוא חלק נוסף בשיתוף הפעולה המצויין עם עיריית עכו והעומד בראשה. לדבריו, היכולות המתקדמות של אמפרסט שבאות לידי ביטוי במערכות הצבאיות מוצאות ביטויין גם במערכות שליטה ובקרה אזרחיות הנותנות מכפיל כוח למקבלי ההחלטות בעירייה בשגרה ובחירום.
מנכ"ל חברת אמפרסט, נתן ברק ציין, כי התוכנה החדשה שהוטמעה במוקד העירוני מתכללת את רכיבי האירוע ולמעשה שמה את העיר עכו כמובילה בתחום העיר החכמה.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים