יד לבנים
הנחיות חירום

חנוכת המרכז הרוחני למורשת הרב כדורי בעכו

14/09/2016
מרכז מורשת ע"ש הרב כדורי (הגדל)

המרכז הרוחני למורשת זקן המקובלים הרב יצחק כדורי זצוק"ל בעכו ייחנך ביום רביעי, כ"ה באלול תשע"ו, 28 בספטמבר בשעה 17:00. טקס חנוכת המרכז שייקרא "נחלת יצחק" מייסודו של הרב דוד כדורי זצ"ל ייערך במעמד בנו וממשיך דרכו הרב יוסף כדורי, ראש העיר עכו שמעון לנקרי, שר הפנים והפריפריה אריה דרעי, שר הדתות הרב דוד אזולאי, רב העיר עכו והמחוז הרב יוסף ישר ושמואל חאייק, נציג הרב כדורי בגליל. הטקס יחל בהתכנסות במרכז ברח' דרך הארבעה פינת דושניצקי ויכלול תהלוכת ספרי תורה, גזירת סרט , הסרת הלוט וקביעת מזוזה. הציבור מוזמן.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי: "אנו שמחים לחנוך את המרכז שינציח את מורשתו המפוארת של המקובל הרב יצחק כדורי זצוק"ל, כאשר את הנחת אבן הפינה למרכז קיימנו בהשתתפותו בנו הרב דוד כדורי זצוק"ל". עוד אמר לנקרי, כי מרכז המורשת שישמש גם כבית כנסת יחבר בין מערבה של העיר למזרחה.
המרכז הוקם על שטח של כ-350 מ"ר והוא כולל מבואה, חלל בית כנסת ראשי לכ-100 מתפללים, חלל מרכז מורשת, רחבת חוץ מרווחת מקורה בפרגולה שתשמש גם כסוכה, חלל עזרת נשים בגלריה הצופה לעבר בית הכנסת הראשי, מרפסת צמודה ומרחב מוגן. העיצוב האדריכלי מאופיין בשילוב קווים ישרים ונקיים עם קווים מעוגלים בתוספת מוטיבים הנקשרים לעיר עכו – קשת, חומה ואבן. הפיתוח הסביבתי יכלול חנייה, רחבת כניסה, רחבות פתוחות ושטחי גינון ונוי. הפרויקט תוכנן על ידי משרד האדריכלים גבי מגן וגידי כרמן.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי