הנחיות חירום
מוקד עירוני

"המכינה הקדם צבאית, גל" פותחת את שנת העשייה התשיעית בעיר עכו

20/09/2016
"המכינה הקדם צבאית, גל" פותחת את שנת העשייה התשיעית בעיר עכו (הגדל)

כשבעים צעירים מתנדבים, מכלל הארץ, הגיעו לעיר עכו בכדי לממש בה שנה של עשייה ותרומה מעצמם וממרצם לילדים והנוער בעיר

חניכי המכינה הקדם צבאית "גל" החלו בימים אלה זו השנה התשיעית את פעילותם בעכו. כמדי שנה פועלים המכיניסטים המתנדבים בכלל אפיקי החינוך בעיר ומשמשים "כאחים בוגרים" לילדים ונוער. במשך השנה יקדישו המכיניסטים שעות התנדבות רבות שיבואו לביטוי בבתי הספר ואחה"צ במסגרות החינוך הבלתי פורמאליות השונות. לצד ההתנדבות יקיימו המכיניסטים גם שגרה של למידה והרחבת אופקים, וכל זאת לצד הכנה מנטאלית ופיזית המכוונת שירות משמעותי בצה"ל ולאחריו הובלה והנהגת החברה הישראלית.
מכינת "גל" היינה מכינה "כללית" אשר הוקמה ביוזמת "מרכז מעשה" עמותת "אחריי" ועיריית עכו. יוזם הגעת  המכינה לעיר הינו ראש העיר שמעון לנקרי שממשיך להשפיע ולהיפגש עם חניכי המכינה כמידי שנה.
המכינה הינה  ייחודית בכך, שעוסקת בלמידה חווייתית ועשייה חברתית ענפה וזאת במקביל לתהליך התפתחות אישי וקבוצתי אשר מלווה בצוות הדרכה מקצועי, מיומן ובעל ניסיון רב.  כל זאת במטרה להכשיר בני נוער להנהגה והובלה בחברה הישראלית ולרכישת כישורי חיים שילוו אותם בדרכם העתידית לשירות הצבאי, לחיים האזרחיים, ללימודים הגבוהים ולתעסוקה. לאחרונה עדים במכינה גם לתופעה בה בוגרי המכינה משנותיה הראשונות בוחנים את האופציה לחזור, לפעול ולחיות בעיר עכו.
שירה בן גל צעירה מהעיר עכו, תלמידת ביה"ס קנדי אשר לוקחת השנה חלק במכינה ציינה, כי "ראיתי במכינה הזדמנות להשפיע עלי ועל סביבתי העיר עכו, ולכן החלטתי לצאת לשנה משמעותית זו. ברור לי כי אני וחבריי למכינה באנו לתת ולעבוד קשה". בהצלחה למכיניסטים המתנדבים, אין ספק כי להם ולעיר עכו צפויה הצלחה משותפת.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו