מוקד עירוני
הנחיות חירום

חצי מרתון אשכול גליל מערבי – רצים עם הקהילה

20/09/2016
חצי מרתון אשכול גליל מערבי – רצים עם הקהילה (הגדל)

אשכול גליל מערבי, בשיתוף משרד התרבות והספורט, נערך להפקת מרוץ הגליל המערבי. המרוץ שם לעצמו למטרה לפתוח במסורת חדשה של ריצת חצי מרתון תחרותית בגליל המערבי

אשכול גליל מערבי יקיים ב-7.10.16 חצי מרתון סמוך לחוף הים בין ראש-הנקרה לנהריה עם מקצי ריצה של 2 ק"מ, 5 ק"מ, 10 ק"מ וחצי מרתון – אירוע שלא היה כדוגמתו באזור בשני העשורים האחרונים.
להרשמה למרוץ: http://trimax.comcenter.co.il/achziv/
מנהלת רשות הספורט העירונית רעות סולומון קוראת לתושבי העיר עכו להצטרף למירוץ וליהנות מחוויה ספורטיבית. המרוץ שם לעצמו למטרה להעלאות את המודעות לתחום ספורט הריצה לתושבי האשכול,  לחבר בין תושבי הרשויות באזור ולקדם גיבוש רב תרבותי, לחשוף את אזור הגליל המערבי לתיירים פוטנציאליים וליצור מסורת של שיתוף פעולה אזורי בתחום הריצה והספורט בכלל.
אשכול גליל מערבי הינו תאגיד רב רשותי בו שותפות 12 רשויות בפריפריה הצפונית של מדינת ישראל, המונה מעל 150,000: מעלות תרשיחא, עכו, כפר ורדים, מגדל תפן, פסוטה, שלומי, מעלה יוסף, חורפיש, בית ג'אן, מעיליא, מטה אשר ומזרעה.
האשכול נוסד בשנת 2009 על-ידי ראשי הרשויות בגליל המערבי ובאישור משרד הפנים והאוצר לטובת ייזום פרויקטים כלכליים וחברתיים בגליל המערבי וכחלק מהמסגרת התפיסתית לפיתוח אזורי הנהוגה כיום בישראל ומכונה קפיצת מדרגה אזורית. התאגדות של מספר רשויות בתאגיד כלכלי חברתי אחד הוא מהלך חדשני בקרב הרשויות המקומיות המאפשר הבניית שיתופי פעולה ותורם ליציבות האזור ולמקסום תהליכים במרחב. כך מתאפשר שותפות בין יישובים מסוגים שונים: ישובים חקלאיים, שיתופיים, קהילתיים, תעשיתיים, עירוניים, כפריים ומגזרים שונים. שותפות שמתבססת על הסכמות ומאפשרת לתושבי האזור לשפר את איכות החיים מתוך הרווח שנוצר משיתוף הפעולה. המרוץ ישתף פעולה עם עמותת 'אתגרים' ששמה לה ליעד ערכי קידום והעצמה, שילוב חברתי וטיפוח מצוינות – בעיקר דרך טיפוח הביטחון העצמי, התעוזה ותחושת המסוגלות לאנשים עם מוגבלות מכל סוג. באמצעות תהליכי התערבות אתגרית בטבע,  'אתגרים' יודעת כיצד לגרום לכל ילד ולכל בוגר להאמין בעצמו וביכולת שלו לפרוץ גבולות, להתגבר על מכשולים פיזיים ותפיסתיים, לממש את עצמו, להשתלב בקהילה ולהוביל את עצמו לחיים מלאי תקווה וסיפוק; ובכך לשנות את מציאות חייו.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי