יד לבנים
הנחיות חירום

קורס הכשרה לנאמני חירום וקהילה הסתיים בעכו

25/09/2016
קורס הכשרה לנאמני חירום וקהילה הסתיים בעכו (הגדל)
בימים אלה הסתיים קורס הכשרה לכ-20 נאמני חירום בקהילה מכלל המגזרים בעיר עכו. ההכשרה התקיימה ביוזמת תכנית עיר ללא אלימות והיחידה לעבודה קהילתית והתנדבות במינהל הרווחה בעיריית עכו. מטרת ההכשרה הייתה ליצור קבוצת מנהיגות רב תרבותית שתעמוד בקשר עם הרשות המקומית ותושבי העיר למען הגברת תחושת הביטחון והגברת החוסן האישי והקהילתי בעיר.  במסגרת ההכשרה קיבלו הפעילים כלים ותכנים בנושאי התנדבות ומנהיגות בשגרה ובחירום, תקשורת בין אישית ושפת גוף, מגורים משותפים בעיר רב תרבותית, כלים ראשוניים למתן מענה בחירום ועוד. את הקבוצה הדריכו וליוו  מנהלת תכנית עיר ללא אלימות, שולה אזולאי, עליזה לוי, ובהנחיית יסמין אסף.
במפגש האחרון נערך סיור לימודי בעכו העתיקה ובמסגרתו חוו את הרב תרבותיות בעיר עכו. הסיור החל "בבית התיירנים" בקבלת פנים טוניסאית אתנית והסבר על המקום.  הסיור המשיך בנבכי סמטאות העיר העתיקה תוך הכרות עם המבנים, האנשים ובתי התפילה מכלל הדתות – דרך סיפורים מאחורי הקלעים. כמו כן ,זכתה הקבוצה להצצה נדירה לתנופת הפיתוח וההתחדשות בעכו העתיקה, החל מצימרים חדשים ועד מסדר הסופים שמוצאם מטוניס.
את הפעילות קינחו בארוחה טוניסאית, מתובלת בסיפורים ומשלים שהתקיימה במרכז הבינלאומי לשימור ע"ש רומא  קבוצת נאמני הקהילה ימשיכו להיפגש לדון ולפעול בשיתוף פעולה עם נציגי עיריית עכו ונציגי התושבים לשיפור האווירה הרב תרבותית הנינוחה בעכו.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים