רישום לגניםםם
מוקד עירוני

החלה ההרשמה למחזור ב' של המרכז לפיתוח מנהיגות בקהילה בעכו

29/09/2016

לאור הצלחת המחזור הראשון, המרכז לפיתוח מנהיגות בקהילה בעכו פותח את הרישום למחזור השני, שייערך בין  דצמבר 2016 – מאי 2017. בראש התכנית עומד ד"ר שי נחושתאי, מנהל מרכז האתיקה במכללה לאיכות השלטון בישראל.

ראש העיר עכו שמעון לנקרי שפעל לקידום המיזם אמר: "מדובר בתכנית ייחודית המהווה יצירת רשת קהילתית, תוך הצמחת מנהיגות חברתית". מטרת התכנית פיתוח, קידום והעצמה של עתודת מנהיגות קהילתית, בעלת מוטיבציה להוביל, ליזום ולשנות, יחד עם פיתוח תרבות מנהיגותית ואיכות שלטון בעיר עכו ובגליל המערבי.

המרכז הוקם בתחילת שנת 2016 ביוזמת המכללה לאיכות השלטון ובשילוב ושיתוף עיריית עכו, אגף נוער וצעירים, מרכז צעירים עכו ובנק מזרחי-טפחות.

התכנית מיועדת לתושבי העיר עכו וסביבתה בגילאי 23 – 36 והיא מותנית בעמידה בקריטריונים של השכלה תיכונית לפחות ושל פעילות התנדבותית  חברתית.

התכנית מורכבת מ-140 שעות תוכן, מהן כ-12 שעות תוקדשנה לפרקטיקום מעשי וכן תהיינה שעות לפעילות מנטורים למשתתפים. שעות הלימודים תהיינה בימי ד' בשבוע בין 16:00 – 19:15 (ארבע שעות לימוד אקדמיות) במרכז צעירים עכו ואחת לחודש ייערך בימי ד' סיור בן יום שלם (8 – 10 שעות) כחלק מתכנית הלימודים.

התכנית מקיפה שישה בסיסי תוכן - מנהיגות וערכים, ניהול ויזמות, ממשל ומשילות, חברה וקהילה, כלכלה ותקשורת.  אלה ילמדו ע"י מיטב מרצי המכללה לאיכות השלטון, המכללה האקדמית גליל מערבי, בכירים בעיריית עכו, בכירים ברמה הלאומית, בכירי מזרחי-טפחות, מומחי תוכן ויזמים. התכנית תפעל בקונטקסט והדגשים של קהילה ומנקודת מבט ייעודית של צרכים בעכו. תהליכי הלימוד כוללים ניתוח המפה האישית - SWOT  אישי - תהליכי משוב והתבוננות (רפלקציה), אבני דרך משימתיים - שיונחו ע"י המנחים (מנטורים) השונים וכן תרגיל TED אישי. המשתתפים ייזמו כעבודות סיכום פרויקטים ותוצרים קבוצתיים/אישיים, שמטרתם מתן מענה יישומי לצורך קהילתי.

עלות התכנית היא 1000 ₪ לתושבי עכו ו-1500 ₪ לתושבי האזור. למסיימי התכנית תושבי עכו יינתן מענק התמדה בסך 500 ₪ עם סיום התכנית.

מועמדים הרואים עצמם כמנהיגים ערכיים, בעלי אחריות ומחויבות, מוטיבציה להוביל, בעלי מעוף ושאיפה למצוינות אישית מוזמנים להירשם ולשלוח קו"ח מפורטים לאתי קירשנר, רכזת מעורבות חברתית, מרכז צעירים –  eti_kirshner@walla.com. טל' לבירורים: מרכז צעירים עכו 04-9917477, שלוחה 1. ההרשמה עד יום ה', 27 באוקטובר 2016. ועדת קבלה תיערך למועמדים המתאימים להשתתף בתכנית, שיידרשו להביא גם מכתב המלצה.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים הוצאה לחברה מקיבוץ עין המפרץ בגין מפגעי ריח