הנחיות חירום
רישום לגניםםם

נחנך המרכז למורשת הרב כדורי בעכו

5/10/2016
נחנך המרכז למורשת הרב כדורי בעכו (הגדל)
במעמד ראש העיר עכו שמעון לנקרי, ראש ישיבת "נחלת יצחק" בירושלים הרב יוסף כדורי, רב העיר עכו יוסף ישר, רבנים ואישי ציבור נחנך בשבוע שעבר המרכז הרוחני למורשת זקן המקובלים הרב יצחק כדורי זצוק"ל בעכו. טקס חנוכת המרכז שנקרא "נחלת יצחק" מייסודו של הרב דוד כדורי זצ"ל נערך בהשתתפות שמואל חאייק, נציג הרב כדורי בגליל, ראש ישיבת ההסדר הרב יוסי שטרן, ראש הגרעין התורני "ברכת אליהו" הרב נחשון כהן, חניכי המכינה הקדם צבאית "אבנר", ממלא מקום ראש העיר וסגנו, זאב נוימן, חבר מועצת העיר אילן פרומן, מנכ"ל העירייה אוהד שגב, יו"ר המועצה הדתית רובי לוזון ותושבי רבים. הטקס החל בתהלוכת ספרי תורה שהוכנסו למרכז המורשת, גזירת סרט, הסרת הלוט וקביעת מזוזה. את הטקס הנחה מנכ"ל החברה הכלכלית של עכו אלברט בן שלוש.
במהלך הטקס נשא ראש העיר עכו שמעון לנקרי דברי ברכה ואמר: "כל מי שחי פה בעשור האחרון יודע שהתברכנו ואין לנו אלא לומר תודה להקב"ה שזיכה אותנו להיות במקום הזה ולהציף אותו באור של תורה וקדושה. רק מי שמבין את העוצמות של התורה יודע שזה משנה את המאזן לטוב ולרע". עוד אמר לנקרי, כי הרב כדורי היה מיוחד בדורו וזו זכות להקים לזכרו את בית המורשת, שאך טבעי היה לקום בירושלים. "לעולם לא נהיה כמו ירושלים", אמר לנקרי, "אבל קצת ממנה נוכל להיות". במהלך הטקס הוכרז בנו של הרב יוסף כדורי, הרב חגי כדורי כרב בית הכנסת ומרכז המורשת.
המרכז הרוחני הוקם על שטח של כ-350 מ"ר והוא כולל מבואה, חלל בית כנסת ראשי לכ-100 מתפללים, חלל מרכז מורשת, רחבת חוץ מרווחת מקורה בפרגולה שתשמש גם כסוכה, חלל עזרת נשים בגלריה הצופה לעבר בית הכנסת הראשי, מרפסת צמודה ומרחב מוגן. העיצוב האדריכלי מאופיין בשילוב קווים ישרים ונקיים עם קווים מעוגלים בתוספת מוטיבים הנקשרים לעיר עכו – קשת, חומה ואבן. הפיתוח הסביבתי כולל חנייה, רחבת כניסה, רחבות פתוחות ושטחי גינון ונוי. הפרויקט תוכנן על ידי משרד האדריכלים גבי מגן וגידי כרמן.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים הוצאה לחברה מקיבוץ עין המפרץ בגין מפגעי ריח