רישום לגניםםם
מוקד עירוני

מינהל התפעול והאכיפה בעיריית עכו יבצע פינוי גזם ברחבי העיר

10/10/2016
מינהל התפעול והאכיפה בעיריית עכו יבצע פינוי גזם ברחבי העיר (הגדל)

מינהל התפעול והאכיפה בעיריית עכו יבצע פינוי גזם ברחבי העירעל פי חלוקת אזורים במועדים קבועים
במסגרת שיפור השרות לתושב הוחלט במינהל תפעול ואכיפה בעיריית עכו על מועדים קבועים לפינוי גזם, ריהוט ישן וגרוטאות מרחבי העיר. לצורך כך הוכנה מפת ימי איסוף גזם אשר מחולקת בימים אלה בתיבות הדואר ורק על פיה יש לנהוג. המפה מופיעה גם באתר העירייה: www.akko.muni.il בלשונית "עיר ירוקה".

גזם מוגדר פסולת גינה, ריהוט ישן  וגרוטאות ברזל. פסולת בניין אינה גזם. אין להוציא  גזם אחרי השעה 12:00 ביום הפינוי. את הגזם יש להניח על שפת המדרכה ולהקפיד שלא יהיה בסמוך לעמודי חשמל וטלפון על מנת לאפשר גישה נוחה וחופשית לרכב המנוף המפנה את הגזם. כמו כן, יש לרכז את הגזם בערימה אחת ולא בכמה ערימות קטנות לאורך הרחוב.

פקחי העירייה יערכו סיורים בעיר וירשמו דוחות במקרים של השלכת פסולת על ידי תושב/קבלן שאינה מוגדרת גזם; הוצאת גזם לא בימים או בשעות שנקבעו ובמקרים של הנחת גזם באופן שיחסום מעבר הולכי רגל או מעבר כלי רכב.

להלן הנחיות כלליות לאיסוף הגזם:

גזם מרוסק (דשא, עלים וכדומה) - את הגזם המרוסק יש לאסוף בשקיות ניילון גדולות; קבלנים ירכשו שקיות לאיסוף הגזם המרוסק.

גזם בכמויות גדולות במיוחד ניתן לפנות רק בתנאים הבאים: בתיאום עם מנהל האזור במחלקת הניקיון; לאחר הודעה למוקד העירוני (4911* מכל מכשיר טלפון ) וקבלת אישור ממנהל הניקיון באזור. קבלן גיזום ייגש למנהל מחלקת הניקיון באזור שבו יבוצע הגיזום על פי תוכנית עבודה    שתכלול כמות הגזם הצפויה, שעות עבודה וזמן צפוי להמשך הגיזום. רק לאחר קבלת אישור ו/או מילוי תנאים יהיה רשאי הקבלן להוציא את הגזם. מנהל האזור יהיה רשאי לדרוש מקבלן הגיזום מנוף נוסף לפינוי הגזם.

פינוי פסולת בניין  - יעשה ע"י התקשרות עם קבלן פינוי מורשה וישירות לאתר מורשה לקליטת פסולת בניין.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים הוצאה לחברה מקיבוץ עין המפרץ בגין מפגעי ריח