הנחיות חירום
רישום לגניםםם

עיריית עכו והמשטרה נערכים בכוחות מתוגברים לקראת יום הכיפורים

10/10/2016
עיריית עכו והמשטרה נערכים בכוחות מתוגברים לקראת יום הכיפורים (הגדל)
ראש העיר עכו שמעון לנקרי כינס הבוקר (א') בלשכתו את המנהיגות הדתית, החינוכית והחברתית בעיר לישיבת היערכות מיוחדת לקראת יום הכיפורים. בישיבה השתתפו בין השאר סגן מפקד תחנת עכו רפ"ק גל בן איש, רב העיר עכו הרב יוסף ישר, רב העדה הקווקזית יניב נפתלי, השיח'ים סמיר עאסי ועבאס זכור, סגני ראש העיר זאב נוימן ואדהם ג'מאל, מנכ"ל העירייה אוהד שגב, ראשי מינהל, מנהלי בתי ספר, מנהל ישיבת ההסדר עכו בועז אמיר, מנהל הגרעין התורני "ברכת אליהו" הרב נחשון כהן, יו"ר המועצה הדתית רובי לוזון, מנהל רשת המתנ"סים יורם פוסקלינסקי ואורחים נוספים.
ראש העיר שמעון לנקרי אמר בפתח דבריו, כי מטרת הישיבה להיערך נכון ולהביא לשמירה על שקט ורגיעה ביום הכיפורים בעיר. "את הלקח של מהומות יום הכיפורים לפני שמונה שנים למדנו היטב", אמר לנקרי, "ולכן אנו נערכים מדי שנה על מנת לעשות מירב המאמצים הן בתחום האכיפה והן בתחום ההסברה על ידי המנהיגות הדתית והחינוכית. מילת המפתח היא כיבוד האחד את השני וכמו שפעלנו בשמונה שנים האחרונות, נפעל גם השנה".
סגן מפקד התחנה הציג את תכנית האבטחה של המשטרה וציין, כי הם ערוכים בכוחות מתוגברים, תוך חסימת צירי תנועה.
ראש מנהל תפעול ואכיפה יניב אשור אמר, כי מערך הביטחון של העירייה יפעל בנוכחות פיזית מוגברת בשכונות המעורבות ובבתי הכנסת הממוקמים באזורי החיכוך.
רב העיר עכו והשיח'ים אמרו, כי הם סמוכים ובטוחים שיום הכיפורים בעכו יעבור בשלום, תוך שמירה וכיבוד החיים המשותפים בעיר.
במסגרת

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו