מוקד עירוני
הנחיות חירום

,A-CAT מרכז לאמנות וטכנולוגיה, הראשון מסוגו בארץ, ייחנך בעכו על פי מודל אמריקאי; המטרה להציע אופק חדש לנערות ונערים, ולחולל שינוי בקרב מחוסרי מקצוע

31/10/2016
,A-CAT  מרכז לאמנות וטכנולוגיה, הראשון מסוגו בארץ, ייחנך בעכו על פי מודל אמריקאי; המטרה להציע אופק חדש לנערות ונערים, ולחולל שינוי בקרב מחוסרי מקצוע (הגדל)

יזמים ומשקיעים מכול התחומים מבקשים להשקיע בעיר עכו ורואים בה פוטנציאל, וכר נרחב לשיתוף פעולה, בשל אופייה המיוחד והחיים המשותפים ליהודים וערבים.  גם מרק פרנק, יו"ר עמותת NICAT מפיטסבורג, ארה"ב, זיהה את הפוטנציאל הגלום בעיר עכו והביא לראשונה את (AKKO CENTER FOR ARTS AND TECHNOLOGY) A-CAT  מרכז ראשון מסוגו לאמנות וטכנולוגיה שמטרתו להנגיש לבני נוער חוגי העשרה, ולהציע למחוסרי מקצוע ולמובטלים קורסים מקצועיים בתחומי תיירות, טכנולוגיה, ותעשייה, להקנות להם מיומנויות, מקצוע לחיים, ולהחזירם למעגל העבודה. המרכז ייחנך בעוד כשבועיים בהשתתפות נציגים מארה"ב.

ראש העיר עכו שמעון לנקרי שפעל רבות לקידום הפרויקט בעכו אמר, כי המודל האמריקאי שיפעל עתה בעיר יתרום רבות לבני נוער ולדורשי עבודה. "מדובר בפרויקט חינוכי-חברתי בעל חשיבות גבוהה במיוחד", אמר לנקרי, "ואני שמח וגאה על כך שהצלחנו לגייס את חברינו מארה"ב שבחרו להקים מרכז אומנות וטכנולוגיה זה דווקא בעיר  עכו, עיר רב תרבותית ובעלת מאפיינים ייחודיים".

המודל האמריקאי, שהחל את דרכו בעיר פיטסבורג וכיום מונה 9 מרכזים ברחבי ארה"ב, הוקם על ידי ביל סטריקלנד האפרו אמריקאי, שחי בשכונה מעורבת וקשת יום, והיה בעצמו לנער שוליים  שהתקשה להסתדר בלימודים.

מורה לאמנויות, שעבד בבית הספר שבו למד סטריקלנד, אימץ אותו אל חיקו, לימד אותו את רזי המקצוע ובכך חולל אצלו שינוי מהותי ביחס ללימודים ולחיים.  סטריקלנד החליט להקים מרכזים מעין אלו, שיעזרו לאנשים שהיו במצבו לשנות את חייהם.

המרכז הראשון נפתח בסוף שנות השבעים בעיר פיטסבורג, ומטרתו הייתה להציע למחוסרי מקצוע, במצב סוציו אקונומי קשה, הזדמנות חדשה ללמוד הכשרה מקצועית ללא תשלום, ולהפגיש אפרו אמריקאים עם לבנים. מרק פרנק, שהיה עו"ד של המרכז, החליט להעתיק את אותו המודל בדיוק, לראשונה בארץ, דווקא אל העיר עכו, לאחר שהתאהב בצביונה המיוחד וההיסטורי ובחיים בסביבה המשותפת.

המרכז שוכן במרכז העיר, סמוך לקניון עזריאלי, והוא יציע לבני נוער (14-18) חוגי העשרה, ולמחוסרי עבודה או מקצוע בגילאי 18 ומעלה, קורסי הכשרה בתיירות, בתעשייה, בצילום, ובהדפסות תלת מימד. המרכז ממוקם בעכו, אך הוא ישרת את האזור כולו. הקורסים למיעוטי יכולת יינתנו ללא תשלום.

הקורסים יתקיימו בשעות הערב. הקורסים המיועדים לתלמידי בתי הספר  יתקיימו בשעות הבוקר. מטרתו העיקרית של המרכז היא להחזיר את המובטלים למעגל העבודה, לחולל שינוי בחייהם, להציע אופק חדש ולגרום ללכידות חברתית בין האוכלוסיות המגוונות.

במרכז החדיש הושקעו משאבים רבים בעיצוב ובציוד טכנולוגי מתקדם. צוות ההוראה הינו מקצועי ובעל ניסיון רב, כל אחד בתחומו. מנכ"ל המרכז הוא נעים עביד, תושב העיר שהגיע מתחום האקוסטיקה, אך פגישה מקרית עם סטריקלנד וסקרנותו לנושא, הביאו אותו לעמוד בראש המרכז.

מרכז A-CAT לאמנות וטכנולוגיה, רח' העמל 4, עכו, שעות פתיחה: 08:00-20:00; טל': 04-6803333

צילומים: מרכז A-CAT לאמנות וטכנולוגיה

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי