הנחיות חירום
יד לבנים

שומרים על מוכנות לחירום בעכו

7/11/2016
שומרים על מוכנות לחירום בעכו (הגדל)
עובדי עיריית עכו המשובצים במכלול מידע לציבור בחירום עברו השבוע הכשרה על ידי פיקוד העורף במסגרת מוכנות הרשות לחירום. ההכשרה הועברה על ידי קצין התנהגות והסברה במחוז צפון, רס"ן שרון נוימן. ההכשרה נערכה במתנ"ס בית היימן בעיר בהשתתפות ראש מנהל תפעול ואכיפה, יניב אשור, מנהל אגף הביטחון, הפיקוח ושירותי החירום איתן שליו ומפקד היקל"ר (יחידה לקישור לרשות) רס"ן יורם מימון. ההכשרה עסקה בהצגת האיום על העורף, היבטים של הסברה ומידע לציבור בחירום ועקרונות המענה במוקד העירוני בחירום.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי אמר, כי העירייה על כלל אגפיה משקיעה רבות בהכשרה ובמוכנות לחירום, וזאת על מנת לשמור על רציפות תפקודית בשעת חירום.
ייעודו של מכלול מידע לציבור ברשות המקומית הוא מתן מידע לציבור בעת חירום בכל הקשור להתנהלות התושבים, הסברה וקשר מול התקשורת. תפקידו המרכזי של המכלול הינו לתת מענה לצורכי האוכלוסייה בתחום המידע, מתן מענה לפניות התושבים בשגרת החירום במידע השוטף הקשור לשירותים המוניציפאליים ולספק מידע על השינויים באספקת שירותים חיוניים.
מכלול מידע לציבור מורכב ממוקדנים דוברי שפות המאיישים את המוקד העירוני, מערך דוברות והסברה, צוות אינטרנט ולשכות מידע.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי