יד לבנים
מוקד עירוני

נחתמה ברית ערים תאומות בין העיר עכו לעיר צ'ינחואי בסין

21/11/2016
נחתמה ברית ערים תאומות בין העיר עכו לעיר צ'ינחואי בסין (הגדל)
ראש העיר עכו שמעון לנקרי חתם בשבוע שעבר יחד עם ראש עיריית צ׳ינחואי בסין על הסכם ברית ערים תאומות.
טקס החתימה החגיגי נערך בסין בהשתתפות נציגי מחוז נאנג'ינג בסין, מנכ"ל העירייה אוהד שגב ומנכ"ל החברה הכלכלית של עכו אלברט בן שלוש.
במהלך הטקס ציינו ראשי הערים כי ישנה חשיבות לקידום היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לסין וזאת תוך חיזוק יחסי הידידות שבין המדינות ושיתוף פעולה בין הרשויות במסגרת ברית ערים תאומות.
על פי ההסכם שנחתם בין העיר עכו לעיר צ׳ינחואי יתקיימו שיתופי פעולה בתחומי תרבות, כלכלה, מדע וטכנולוגיה וזאת תוך קידום שגשוג ופיתוח של שתי הערים.
במהלך הביקור הרשמי בסין השתתפה המשלחת העכואית בפסטיבל בשנגחאי במטרה ליצור  שיתופי פעולה בעתיד עם פסטיבל עכו לתיאטרון אחר. בהמשך, ביקרו ראש העיר וחברי המשלחת בבייג׳ין, שם נועדו עם נציגי משרד התרבות הסיני ועם שגריר ישראל בבייג׳ין מתן וילנאי. המשלחת היתה אורחת הכבוד בביג׳ין והוזמנה על ידי נספח התרבות בשגרירות סין בישראל.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו