מוקד עירוני
יד לבנים

חודש הזקן הבינלאומי בעכו

21/11/2016
חודש הזקן הבינלאומי בעכו (הגדל)

אירוע חגיגי ושמח התקיים בסוף השבוע שעבר בקניון עזריאלי בעכו, לציון חודש הזקן הבינלאומי. באירוע לקחו חלק 120 קשישים ממרכז יום לקשיש עכו, בתים חמים לניצולי שואה, חברים ב"קפה שלום מוסקבה"(קפה אירופה) וחברים ממועדון מופת למגזר הערבי.
חודש הזקן הבינלאומי  נחגג השנה בסימן "אנשים טובים באמצע הדרך – התנדבות ועזרה לזולת" בסיוע צוות מתנדבים של הייעוץ לקשיש בביטוח לאומי, ששימח את הקשישים וחברת מט"ב שתרמה הפעלה גופנית ייחודית לגיל השלישי.
האירוע התקיים בתמיכתם ובעידודם של ראש העיר עכו שמעון לנקרי, מנכ"ל העירייה אוהד שגב, וראש מינהל הרווחה  עדי מקל הפועלים ללא לאות להרחבת השירותים לגיל השלישי בעיר.

ישראלה בביץ, ראש המדור לזקן בעיריית עכו וראיג'ה מנהלת עמותת מטב עכו נהריה, ברכו את הקשישים ואחלו להם בריאות טובה ואריכות ימים. האירוע התקיים בשיתוף קניון עזריאלי עכו. מנהלת השיווק של הקניון,  מיטל אבוחצירה, דאגה לסידורי הישיבה, הגברה ולכיבוד עשיר של קפה וכל מיני סוגי מאפה. גולת הכותרת של האירוע היה מופע מוזיקלי רב תרבותי של האומנית עדי מדר. האירוע שימח מאוד את הקשישים  והעלה על נס את הביטוי "והדרת פני זקן". יו"ר האגודה למען הקשיש בעכו, מוריס בן שושן ושלמה הולנדר גזבר האגודה מהווים בעצמם דוגמא להתנדבות למען הקהילה. הם מתנדבים יותר מ- 30 שנה באגודה למען הקשיש עכו, ופועלים כל העת למען קידום רווחת הקשיש בעיר. בימים אלו אנו עומדים לקראת פתיחתו של אגף חדש במרכז יום לקשיש עכו,  אשר נבנה בסיוע ביטוח לאומי, אש"ל, עיריית עכו וועדת התביעות.

ובפעילות אחרת שנערכה בשיתוף מס ההכנסה בעכו בראשותו של רו"ח שמואל כהן התקיים מבצע איסוף בין כלל עובדי המשרד של
מוצרי מזון ואמצעי חימום לחורף. עיריית עכו באמצעות המדור לזקן במינהל הרווחה, וחברת תיגבור המנהלת את פרויקט "קהילות תומכות לזקנים" בעיר, נערכו יחד לחלוקת המוצרים ל- 28 קשישים. "שיתופי הפעולה בין הגורמים השונים הפועלים בעיר למען הזקנים, מגבירים את החוסן העירוני והשמירה על איכות חיי הזקן", ציינה ישראלה בביץ. כן ירבו אנשים טובים באמצע הדרך.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו