יד לבנים
הנחיות חירום

,A-CAT מרכז לאמנות וטכנולוגיה, הראשון מסוגו בארץ, נחנך בעכו על פי מודל אמריקאי

23/11/2016
,A-CAT  מרכז לאמנות וטכנולוגיה, הראשון מסוגו בארץ, נחנך בעכו על פי מודל אמריקאי (הגדל)

A-CAT (AKKO CENTER FOR ARTS AND TECHNOLOGY) מרכז ראשון מסוגו לאמנות וטכנולוגיה על פי מודל אמריקאי נחנך בסוף השבוע שעבר בעכו במעמד ביל סטריקלנד, מייסד המרכזים בארה"ב, ראש העיר עכו שמעון לנקרי, תורמים, יו"ר המרכז בעכו ומייסדו מרק פרנק מפיטסבורג, ארה"ב ומנכ"ל המרכז נעים עוביד.

המרכז בעכו הוקם במטרה להנגיש לבני נוער חוגי העשרה, ולהציע למחוסרי מקצוע ולמובטלים קורסים מקצועיים בתחומי תיירות, טכנולוגיה, ותעשייה, להקנות להם מיומנויות, מקצוע לחיים, ולהחזירם למעגל העבודה.

במהלך הטקס אמר ראש העיר עכו שמעון לנקרי שפעל רבות לקידום הפרויקט בעיר: "מדובר בפרויקט חינוכי-חברתי חדשני ופורץ דרך שיתרום רבות לבני הנוער ולדורשי העבודה. המרכז יקנה לבני הנוער ולמבוגרים כלים ומיומנויות למידה שיסייעו להם בהמשך". לנקרי הודה לתורמים ולמייסדים שבחרו לממש את רעיונם וחזונם בעיר עכו, שבה מתגוררים בחיים משותפים יהודים וערבים.

המרכז בעכו שוכן בסמוך לקניון עזריאלי, והוא יציע לבני נוער (14-18) חוגי העשרה, ולמחוסרי עבודה או מקצוע בגילאי 18 ומעלה, קורסי הכשרה בתיירות, בתעשייה, בצילום, ובהדפסות תלת מימד. המרכז ממוקם בעכו, אך הוא ישרת את האזור כולו. הקורסים למיעוטי יכולת יינתנו ללא תשלום. הקורסים יתקיימו בשעות הערב. הקורסים המיועדים לתלמידי בתי הספר  יתקיימו בשעות הבוקר. מטרתו העיקרית של המרכז היא להחזיר את המובטלים למעגל העבודה, לחולל שינוי בחייהם, להציע אופק חדש ולגרום ללכידות חברתית בין האוכלוסיות המגוונות.

במרכז החדיש הושקעו משאבים רבים בעיצוב ובציוד טכנולוגי מתקדם. צוות ההוראה הינו מקצועי ובעל ניסיון רב, כל אחד בתחומו. מנכ"ל המרכז הוא נעים עביד, תושב העיר שהגיע מתחום האקוסטיקה, אך פגישה מקרית עם סטריקלנד וסקרנותו לנושא, הביאו אותו לעמוד בראש המרכז.

המודל האמריקאי, שהחל את דרכו בעיר פיטסבורג וכיום מונה 9 מרכזים ברחבי ארה"ב, הוקם על ידי ביל סטריקלנד האפרו אמריקאי, שחי בשכונה מעורבת וקשת יום, והיה בעצמו לנער שוליים  שהתקשה להסתדר בלימודים.

מורה לאמנויות, שעבד בבית הספר שבו למד סטריקלנד, אימץ אותו אל חיקו, לימד אותו את רזי המקצוע ובכך חולל אצלו שינוי מהותי ביחס ללימודים ולחיים.  סטריקלנד החליט להקים מרכזים מעין אלו, שיעזרו לאנשים שהיו במצבו לשנות את חייהם.

המרכז הראשון נפתח בסוף שנות השבעים בעיר פיטסבורג, ומטרתו הייתה להציע למחוסרי מקצוע, במצב סוציו אקונומי קשה, הזדמנות חדשה ללמוד הכשרה מקצועית ללא תשלום, ולהפגיש אפרו אמריקאים עם לבנים. מרק פרנק, שהיה עו"ד של המרכז, החליט להעתיק את אותו המודל בדיוק, לראשונה בארץ, דווקא אל העיר עכו, לאחר שהתאהב בצביונה המיוחד וההיסטורי ובחיים בסביבה המשותפת.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים