יד לבנים
הנחיות חירום

פורום ראשי הרשויות באשכול גליל מערבי קיים סיור תיירותי בעכו

27/11/2016
פורום ראשי הרשויות באשכול גליל מערבי קיים סיור תיירותי בעכו (הגדל)

ראש העיר עכו שמעון לנקרי אירח השבוע את פורום ראשי הרשויות באשכול גליל מערבי לסיור תיירותי בעיר. הסיור נערך בהובלת הג'וינט ואשכול גליל מערבי ובשיתוף מיזם "אוצרות הגליל" בראשותה של הגב' רעיה שטראוס-בן דרור.
במפגש נטלו חלק בין השאר ראש עיריית מעלות-תרשיחא, שלמה בוחבוט העומד בראש האשכול, ראש מועצת מטה אשר יורם ישראלי, ראש מועצת מזרעה פואד עואד המשמש גם כיו"ר פורום התיירות של האשכול, ראש מועצת שלומי גבי נעמן, ראש מועצת פסוטה אדגר דכואר, ראש מועצת מעיליא חאתם עארף, מזכירת מועצת בית ג'אן פדואה דבור ומנכ"ל מועצת כפר ורדים. כמו כן, השתתפו גם הגב' רעיה שטראוס-בן דרור, מנכ"לית אשכול גליל מערבי יעל רון, מנהלת תכניות בג'וינט סיגל בר טל ומנהל "אוצרות הגליל" יריב המאירי.
מפגש ראשי הרשויות החל בביקור בבית התיירנים בעיר העתיקה, שם נשא ראש העיר עכו שמעון לנקרי דברים וקידם בברכה את אורחיו. בהמשך נערך סיור תיירותי מודרך בסמטאות העיר העתיקה על ידי מנהל שיווק התיירות של החברה הכלכלית עכו, רוני מיארה והוא כלל ביקור בשוק הססגוני, בית הכנסת של הרמח"ל, בחמאם הטורקי של גטאס וב"ערבסק" – בניין עותו'מאני עתיק ששוחזר ושופץ ובו שלוש יחידות צימרים ומרכז לאומנויות. בהמשך ביקרו ראשי הרשויות במרכז המידע התיירותי בעיר העתיקה המנוהל על ידי עמותת "זמן גליל מערבי", שם נועדו גם עם מנכ"ל ה-jnf בארה"ב, ראסל רובינסון שייסד את המרכז בעכו. את הביקור התיירותי חתמו ראשי הרשויות במפגש עם מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי בכפר מזרעה.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי