יד לבנים
מוקד עירוני

עיטור יקיר העיר עכו לשנת 2016 יוענק לאבי מלכה - יו"ר אקים בעיר

28/11/2016
עיטור יקיר העיר עכו לשנת 2016 יוענק לאבי מלכה - יו"ר אקים בעיר (הגדל)
מליאת מועצת העיר עכו אישרה בישיבתה בשבוע שעבר את המלצת ועדת יקיר העיר עכו לבחירתו של תושב העיר, אבי מלכה ליקיר העיר לשנת 2016.מלכה (66) יליד צרפת, הוא גימלאי של שירותי הכבאות וההצלה בגליל המערבי, שם שירת במשך שנים רבות כקצין חקירות ומניעת דליקות ומפקד משמרת. מלכה, נשוי ואב לשלושה ילדים מתגורר בעכו מאז שנות ה-50. הוא מכהן בתפקיד יו"ר סניף אקי"ם בעכו – אגודה לקימום אנשים עם מוגבלות שכלית במשך שנים רבות ומתנדב שם זה כ-20 שנה. נמנה עם מייסדי הסניף והרוח החיה מאחורי גיוס משאבים וקידום הפעילות במקום.הסניף משמש כתובת למשפחות לאנשים עם מוגבלות שכלית בעכו בכל הקשור לחיי היומיום, למידע ולתמיכה. בין הפעילויות של הסניף טיול שנתי למשפחות, קיום מסיבות בחגים, קבוצת תמיכה לאחים וקייטנות בקיץ, ימי ספורט המועברים בבתי ספר רגילים ועוד. בשנת 2007 הוענק למלכה מגן שר הרווחה על מצוינות בפעילות התנדבותית רבת שנים בתחום השירות למען מעוכבי ההתפתחות ובני משפחותיהם.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי בירך על ההחלטה להעניק למלכה את  עיטור יקיר העיר ואמר: "מלכה הוא מתנדב ברמ"ח איבריו ומשקף את פניה היפים של החברה הישראלית. בזכות אנשים כמותו ופועלו הרב למען בעלי המוגבלויות ובני משפחותיהם ניתן לקיים חברה בריאה וטובה יותר". טרם נקבע מועד לטקס הענקת עיטור יקיר העיר.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי