הנחיות חירום
מוקד עירוני

6/12/2016
חניכי יוניסטרים בעכו פיתחו שני מיזמים: שעון חכם לניהול מצב בריאותי תקין וסטיקרים לזיהוי אלרגנים במזון (הגדל)

חניכי יוניסטרים בעכו נועדו בשבוע שעבר עם ראש העיר שמעון לנקרי והציגו בפניו שני מיזמים עסקיים, תוצרי השנה החולפת העוסקים בתחום הבריאות. בפגישה השתתפו סגנית ראש מנהל החינוך, שולה אזולאי ומנהלת יחידת הנוער העירונית קרן גאון.
החניכים שייצגו שתי חברות סטארט אפ צעירות הציגו את המיזמים באמצעות פרזנטציה באנגלית רהוטה ועסקית.
חברת TARETEEN  הציגה את ה-Doclock  השעון החכם שמציע סיוע לאנשים שמרבים לקחת תרופות וניהול מצב בריאותי תקין. הקבוצה המורכבת מ-10 בני נוער  יהודים וערבים בכיתה יא' הציגו אב טיפוס מרשים במיוחד.

החברה השנייה  - lead it  המורכבת מ-15 בני נוער, יהודים וערבים מארבעה בתי ספר  בעיר הציגה את ה- Safe Allergy – סטיקרים הנושאים אינדיקטור הנועד לזהות חומר אלרגני במזון, דבר שיסייע לסובלים מאלרגיות שונות למזון.

ראש העיר שמעון לנקרי התלהב מפעילות בני הנוער  במרכז יוניסטרים ובעולם העסקי והחברתי והציע לחניכים תמיכה כלכלית שתביא להתקדמות משמעותית במיזמים. חברת tareteen קיבלה 10000 ₪  וחברת lead it קיבלה 5000 ₪. חניכי יוניסטרים הודו לראש העיר ולעירייה על התמיכה ושיתוף הפעולה רב השנים בעיר.
עמותת יוניסטרים פועלת מזה 15 שנים  לצמצום הפערים ולהענקת שוויון הזדמנויות על ידי מתן הזדמנות לבני נוער וצעירים מהפריפריה להקים חברות סטארט-אפ ולהשתלב במגזר העסקי, כל זאת לצד פעילות קהילתית משמעותית אותה מובילים חניכי יוניסטרים.
יוניסטרים עושה שימוש בפלטפורמה של חינוך ליזמות על מנת ליצור מוביליות חברתית כלכלית בפריפריה החברתית – גיאוגרפית, ובכך מעצבת מחדש את עתידם של מאות בני נוער וצעירים ברחבי ישראל.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי