יד לבנים
מוקד עירוני

פעילות "חינוך לפסגות" בעכו יצאה לדרך

7/12/2016
פעילות "חינוך לפסגות" בעכו יצאה לדרך (הגדל)
שנת הפעילות התשיעית של מרכזי 'חינוך לפסגות' בעכו נפתחה. במרכזים לוקחים חלק חניכים מבתי הספר שז"ר, אשכול, התומר, ויצמן, רוז, העלייה השנייה. המרכזים הינם חלק מעמותת 'חינוך לפסגות', המפעילה יותר מ- 40 מרכזים  ברחבי הארץ במטרה לקדם ולטפח ילדים ובני נוער בעלי פוטנציאל למצוינות, המגיעים מהפריפריה הגיאוגרפית-חברתית, לממש את יכולותיהם, לפתח מודעות חברתית ערכית, להשתלב בהצלחה במוסדות אקדמיים, ולהפוך לאזרחים תורמים לחברה הישראלית.
השנה ישתתפו בתוכנית כ-100 חניכים בהדרכת כ-40 אנשי צוות, תחת ניהולן של ליטל נתיב עכו יסודי ועדי דרנגר עכו על יסודי.
השבוע ציינו חניכי המרכזים את יום זכויות הילד הבינלאומי הם דנו והעמיקו בסעיפי האמנה הבינלאומית לזכויות הילד. בעקבות הדיון, החליטו החניכים לפעול למען זכויות בעל החיים ויקיימו השנה פרויקט התנדבותי למענם. שלושה חניכים אף השתתפו ביוזמה ייחודית של העמותה והגיעו עם חבריהם אל הכנסת שם התלוו באופן אישי לחברי הכנסת וצפו מקרוב ביום עבודה של בעלי ההשפעה ומקבלי ההחלטות.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי