מוקד עירוני
הנחיות חירום

14/12/2016
הרמטכ"ל ביקר בעכו, נפגש עם תלמידי תיכון ושיבח את פעילות העירייה במסגרת ההכנה לצה"ל (הגדל)

הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט ביקר ביום שלישי בעכו ונפגש עם תלמידי תיכון בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס לשיחה בנושא הגיוס לצה"ל. האירוע נערך במעמד ראש העיר עכו שמעון לנקרי, סגנו ומ"מ זאב נוימן, מנכ"ל העירייה אוהד שגב, יועץ ראש העיר לענייני גיוס אל"מ במיל' איתן מטמון, ראש אכ"א האלוף חגי טופולנסקי, קציני צבא ואורחים נוספים. את האירוע הנחתה ביד רמה ובטוב טעם ראשת מנהל החינוך אורית אסייג. את פני הרמטכ"ל ופמלייתו קיבלה התזמורת העירונית שניגנה את השיר "הכל פתוח" והאורחים חלפו על פני תערוכת בתי הספר שנערכה בלובי הקונסרבטוריון תחת הכותרת "מהו צה"ל עבורי".
ראש העיר עכו שמעון לנקרי פתח את האירוע בדברי ברכה והציג את הרמטכ"ל כמודל להצלחה. הוא פנה לתלמידים ואמר: "שימו לב בין השורות, איך אדם לוקח אחריות על מעשיו ועל חייו ומגיע לטופ בגלל רצון, עקשנות, מוטיבציה, אמונה עצמית וידיעה ברורה שאין דרך אחרת למי שרוצה להגיע להישגים בחברה הישראלית".
עוד אמר לנקרי: "נמצאים כאן מיטב הנוער שרוצים לתרום בגיוס משמעותי לצה"ל. תמיד אנו שואלים במה צריך להשקיע במדינה, האם במטוסי קרב שעולים מיליוני שקלים או בחברה הישראלית, שבסוף יהיו גם אנשים לוחמים ערכיים. זו שאלה פילוסופית שנצטרך להתמודד איתה. ברור דבר אחד, שצה"ל חייב להיות הכי טוב שיש ולעשות הכל כדי שתהיה לו עליונות שאינה ניתנת לערעור באזור הזה שנקרא המזרח התיכון". לנקרי פנה לרמטכ"ל ואמר: "אנו גאים בך וחשוב לנו שהצבא יהיה קונצנזוס ומעל כל מחלוקת. אנו וליבנו עם צה"ל יום יום שעה שעה". לאחר מכן הציגו שלושה חיילים, אור אואקי, זהבה משיחוב ולינוי חבר, בוגרים של בית הספר הטכנולוגי "מרום" ובית הספר אורט דרסקי את סיפור ההצלחה האישי שלהם ותהליך גיוסם לצה"ל. בהמשך, נשא הרמטכ"ל דברים והשיב לשבע שאלות של תלמידי התיכון בעיר שהתייחסו לאירועים בצה"ל שהינם על סדר היום הציבורי כמו פרשת החייל אלאור אזריה, שילוב נשים בתפקידי לחימה ופרשת תא"ל אופק בוכריס. לאחר מכן, הגיעו הרמטכ"ל ופמלייתו לאולם מועצת העיר עכו, שם נערך רב שיח עם מנהלי בתי ספר והוצגה תכנית ההכנה לצה"ל העירונית על ידי אורית אסייג ורכז ההכנה לצה"ל עמיחי כהן. הדוברים העלו על נס את הפעילות האינטנסיבית והמאמצים הרבים שעושה העירייה בנושא, דבר שהביא לשיפור משמעותי בגיוס לצה"ל בחמש שנים האחרונות ואף זיכה את הרשות בפרס ראש אכ"א בתחום זה.
הרמטכ"ל וראש אכ"א ציינו לשבח את פעילות ההכנה לצה"ל בעיר עכו שמובילים ראש העיר שמעון לנקרי, מנהלי בתי הספר ועובדי הרשות, תוך שיתוף פעולה מלא עם גורמי צה"ל.
הרמטכ"ל ביקר גם במוקד העירוני והתרשם ממערכת השליטה ובקרה שפועלת בשגרה ובחירום.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים