הנחיות חירום
מוקד עירוני

חמישה גנים בעכו הוסמכו כגנים ירוקים

20/12/2016
חמישה גנים בעכו הוסמכו כגנים ירוקים (הגדל)

בטקס חגיגי שנערך בשבוע שעבר בעכו הוסמכו חמישה גנים על ידי המשרד לאיכות הסביבה ומשרד החינוך כגנים ירוקים.
תעודות ההסמכה לגן ירוק הוענקו  לורדה בן גל (גן לילך), אפרת סגרון (גן התמרים), מרוות חמאתי (גן שחפים), אורית כהן (גן סחלב) ונטלי גוריבודסקי (גן ארגמן).
תעודת ההסמכה המבוקשת והיוקרתית מוענקת לגנים לאחר שהמשרד להגנת הסביבה ומשרד החינוך התרשמו כי בגנים אלה מקדמים ערכים של מתן כבוד לזולת לטבע ולסביבה, חל שיפור באיכות החיים והאקלים החינוכי בגן, יש בו מרחבים מגוונים המאפשרים אורח חיים מקיים, משחק ויצירה בחומרים טבעיים ובחומרים בשימוש חוזר וכן שיתוף של ההורים והקהילה במטרה לפתח מודעות לסביבה ושינוי התנהגותי.
שלב מתקדם של ההסמכה הוא גן ירוק מתמיד, שניתן לגן שהוסמך כגן ירוק, והמשיך לעסוק בנושא שנתיים נוספות.
הגננות בגנים שהוסמכו הן בוגרות התכנית המשולבת בחינוך לקיימות של המשרד להגנת הסביבה ומשרד החינוך. במשך כשנתיים עברו הגננות תהליך של למידה והפנמה של ערכי הקיימות והחינוך הסביבתי, בליווי צמוד של אורה המר, מנחת "הרשת הירוקה”.
לאורך כל התהליך, זכו הגננות לתמיכה ולעידוד מהמפקחות לילך שטיינברג ושרון דהן בעכו וכן, מאיה קשת, מנהלת מחלקת הגיל הרך בעיריית עכו, ולרוח גבית מחזקת מרועי שמחה, רכז חינוך במחוז צפון וממאג'ד חדד, רכז חינוך למגזר הערבי במשרד להגנת הסביבה, וכן מברברה אנדרס, מדריכה ארצית לחינוך סביבתי במשרד החינוך.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו