יד לבנים
מוקד עירוני
הנחיות חירום

איגרת ראש העיר על שביתת הרשויות המקומיות

איגרת ראש העיר על שביתת הרשויות המקומיות (הגדל)

איגרת לתושב – שביתת הרשויות המקומיות

תושבי עכו היקרים,

לאחר שכשלו כל ניסיונות השלטון המקומי להגיע להבנות עם משרד האוצר לגבי החלטתו ההרסנית בעניין קיצוץ מענקי האיזון, הוחלט  ע"י השלטון המקומי כי לא נותר מנוס וכי הרשויות המקומיות במדינת ישראל תצאנה למאבק צודק כנגד החלטה זו.

קיצוץ במענקי האיזון יפגע פגיעה ישירה בתקציבי החינוך והרווחה, אותן הרשות תוכל להשקיע בשנה הבאה ובשנים הבאות.

על מה אנו נאבקים בעצם?

מענקי האיזון הנם תקציבים אשר מועברים על ידי משרד האוצר לרשויות המקומיות ומטרתם של מענקים אלו היא לסייע לרשויות המקומיות לצמצם פערים מובנים בתקציביהן: פערים הנובעים ממצב סוציו אקונומי, ממתן הנחות בארנונה הניתנות ע"פ חוק ודין לתושבים הזכאים להן.

מטרת תקציבי האיזון היא לגשר על פערים אלו ולסייע לרשויות לנהל את המערך היישובי הכולל מבלי לפגוע במתן השירותים לתושבים. החלטת האוצר לפגוע במענקי האיזון מהווה החלטה תקדימית אשר יש לה השלכות מרחיקות לכת והרסניות לגבי תפקוד הרשויות המקומיות. החלטה זו של משרד האוצר תביא למעשה לפגיעה של עשרות מיליוני שקלים בתקציבי העיר עכו.

ראשי הרשויות כנבחרי ציבור, חייבים לגלות אחריות ציבורית ברמה הלאומית ומעבר להיותם משרתי הציבור ברמת העיר בה נבחר כל אחד מאתנו, אנו חייבים בעתות משבר ללכד שורותינו ולגלות אחריות קולקטיבית ולאומית כאשר נוצרים משברים הנובעים מהחלטות לקויות בעליל של מקבלי ההחלטות במדינת ישראל.

ניסיונו הציני של משרד האוצר לפגום ביד אחת במענקי האיזון לרשויות המקומיות וביד האחרת לתת ברוחב לב מאות מיליוני שקלים למגוון רחב של קבוצות לחץ כאלו ואחרות במדינה הנו מהלך נואל אשר אסור לנו כנבחרי ציבור להסכים לו בשום פנים ואופן !

אני מבקש להודות לראשי הרשויות אשר נרתמו למאבק ובכללן  רשויות חזקות ומבוססות,  רשויות אשר ההחלטה לגבי הקיצוץ במענקי האיזון אינה משפיעה עליהן אך הן מגלות אחריות לאומית, קולגיאליות ואזרחות טובה, בין הרשויות הבולטות הן: תל אביב, רעננה, מודיעין, חיפה ועוד עשרות רשויות.

אני מצר צער עמוק כי דווקא רשויות אשר תיפגענה באופן ישיר מהחלטת האוצר הן אלו אשר אינן משתפות פעולה עם הנחיות השלטון המקומי לגבי מאבק כוללני של כלל הרשויות בארץ, מאבק  צודק ביותר !

ראשי רשויות אלו מדירים עצמם באופן הפגנתי ממאבק זה ומנצלים אותו באופן זול וציני לטובת פופוליזם נקודתי.  אוי לה למדינתנו שאלו הם מנהיגיה !

עיריית נהריה קיבלה בשנת 2016 44 -  מלש"ח מענקי איזון, עיריית קריית אתא - 25 מלש"ח.

לא יעלה על הדעת כי ראשי  רשויות אלו ינהגו בחוסר אחריות משווע, ידירו עצמם מן הכלל וייהנו מפירות המאבק אשר הם לא היו כלל חלק ממנו.

במעשה זה ראשי רשויות אלו  מלמדים את אזרחיהם מהי התנהגות אזרחית לקויה, מהי חוסר סולידריות ומהי טרמפיסטיות לשמה: רשויות אלו ייהנו  מפירות מאבק אשר לא רק שהן לא נלחמו בו אלא אף חיבלו בו ביודעין. חבל שבמחיר של כמה ימי שביתה, ראשי רשויות אלו מעבירים את שיעור האזרחות הגרוע ביותר.

מדינת ישראל ידועה ביחסה ללוחמיה אשר נלחמים על הגנתה ונלחמים על הדרך לשמירת צביונה. ראשי הרשויות במדינת ישראל הנם לוחמים בחזית החברתית אשר אף אחד אחר אנו מגן עליה !

צר לי כי בצבא החברתי הזה ישנם חיילים אשר מתנהגים בחוסר אחריות ערכית וציבורית והם סרחו בעת מילוי תפקידם החשוב.

אני תמיד הייתי לוחם ותמיד אשאר כזה, לא אחסוך שום מאמץ ושום מאבק ומלחמה וזאת כדי לשמור על הבית.

תושבים יקרים,

לא קלה היא ההחלטה לצאת למאבקים מסוג זה, בוודאי לא קלה הפגיעה בתלמידים, אך אני מבקש להסביר לכם כי מאבק זה הוא צודק וקריטי לנו על מנת שנוכל להמשיך ולהעניק לכם ולילדיכם את השרות המיטבי מבלי לפגוע באף אחד מתחומי החיים בעיר ובטח שלא בתחום החינוך.

אני מבקש את סבלנותכם והבנתכם וכולי תקווה כי שר האוצר יתעשת במהרה ויחזור בו מהחלטתו. בידי ראש הממשלה היכולת להתערב באופן אישי במשבר על מנת לצמצם את היקפי השביתה והנזק הנגרם בעקבותיה.

שלכם,

שמעון לנקרי,

ראש העיר

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו