מוקד עירוני
הנחיות חירום

עכו מתחדשת: 16,000 יחידות דיור חדשות ייבנו בתוך 7 שנים

28/12/2016
עכו מתחדשת: 16,000 יחידות דיור חדשות ייבנו בתוך 7 שנים (הגדל)

עיריית עכו ומשרד השיכון עומדים בפני חתימה על הסכם גג שיביא להרחבת העיר ב- 16,000 יחידות דיור חדשות, שייבנו במהלך 7 השנים הקרובות. רוב הדירות שייבנו במסגרת התכנית הכוללת בעכו, יהיו באיזור החוף הצפוני, בכניסה הדרומית ובמזרח העיר. כמו כן, יקומו פארקים עירוניים, שטחי מסחר ותעסוקה, מוסדות ציבור ומעונות סטודנטים.

במסגרת התכנית הכוללת, תוקם שכונה חדשה בצפון-מערב העיר עכו עם 1,200 יחידות דיור כאשר 70% מהיחידות יוקצו לטובת פרוייקט 'מחיר למשתכן' והשאר ישווקו לציבור כבר בינואר הקרוב.

בשכונה החדשה שאושרה על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ייבנו בניינים של עד 26 קומות כאשר שטח הדירה ינוע בממוצע בין 95 ל- 120 מ"ר. שטח השכונה יכלול כ-86 דונם עבור מגורים, כ-25 דונם עבור מבנים ומוסדות ציבור, כ-13.5 דונם עבור מסחר ותעסוקה, וכ- 90 דונם פארקים ושטחים פתוחים.

כחלק מתכנון מערך התחבורה, יקומו שלושה גשרים שיחברו את השכונה החדשה לאיזור המערבי של העיר ויכללו שבילי אופניים וריצה. כמו כן, תכנון השכונה יכלול נטיעת עצים ושימור שדרת האקליפטוסים הנמצאת לאורך כביש 4 (כביש עכו נהריה).

שמעון לנקרי ראש העיר עכו: "תנופת הבניית בעכו היא חלק מההתחדשות העירונית שעליה אנחנו שוקדים בשנים האחרונות,למרות כל המהמורות והקשיים המאפיינים עיר בפריפריה. אין לי ספק שההתחדשות תציב את העיר עכו בראש מדד הערים האטרקטיביות למגורים ותשפר את איכות חיי תושביה ללא היכר. נמשיך לפעול בכל הכוח על מנת שעכו תמשיך להתפתח ולשגשג בכל התחומים".

הדמיות: מייזליץ  כסיף  אדריכלים

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו