הנחיות חירום
רישום לגניםםם

העיר עכו מדורגת במקום השלישי במדד השקיפות בקרב הרשויות המקומיות בארץ

3/01/2017
העיר עכו דורגה במקום השלישי (יחד עם אילת) במדד השקיפות בין הערים השונות בארץ. נתון זה פורסם השבוע על ידי עמותת שקיפות בינלאומית שבחנה באמצעות מדד מיוחד 76 ערים. בין השאר בדק המדד את דרכי ההתקשרות עם העירייה, פרסום דוחות על ידי מבקר הרשות, מידע שהרשות מחוייבת לפרסם לפי חוק חופש המידע, פרסום פרוטוקולים, פירוט נושאים תקציביים, ארנונה, מכרזים ועוד. הציון שהוענק לעיר עכו הינו 92 ומיקם אותה במקום גבוה בארץ. ממוצע הציונים של הערים עמד על 61.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי בירך על ממצאי הדוח ואמר: "אנו שמחים להוביל במדד השקיפות בקרב הרשויות המקומיות בארץ ומאמינים, כי השקיפות היא דבר הכרחי ותורמת להגברת אמון הציבור". עוד אמר לנקרי, כי בימים אלה החלה העירייה בקידום אתר עירוני חדש ובעל נגישות לבעלי מוגבלויות.
דוח מדד השקיפות ברשויות המקומיות נכתב על ידי גלית אבידר ומנכ"לית העמותה יפעת זמיר, והסתמך על עבודת מחקר שבוצעה על ידי 72 סטודנטים מאוניברסיטת תל אביב, חיפה ובן גוריון בהנחיית אופיר פז-פינס, ד"ר איתי בארי ותמר לזרוביץ. בוועדת ההיגוי של הדוח ישבו פרופ' אסף מידני, ד"ר פני יובל, ד"ר עדי קפליוק, אופיר פינס וד"ר בארי.
על פי המדד שמחולק לאשכולות נכנסו בסך הכל 14 רשויות מקומיות לדרג A של הביקורת עם ציון ממוצע של 85 ומעלה.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים הוצאה לחברה מקיבוץ עין המפרץ בגין מפגעי ריח