מוקד עירוני
יד לבנים

"אוטובוס המנכ"לים" ביקר בעכו ואורחיו התרשמו מהעיר הקסומה ומהתפתחותה

10/01/2017
"אוטובוס המנכ"לים" ביקר בעכו ואורחיו התרשמו מהעיר הקסומה ומהתפתחותה (הגדל)
"אוטובוס המנכ"לים" של חברות בנייה, יזמי נדל"ן ומשקיעים הגיע ביום שני לעכו לסיור מיוחד עם ראש העיר שמעון לנקרי ועם מנכ"ל העירייה אוהד שגב. הסיור נערך בהובלת ראש העיר כשלצדו עורך הנדל"ן של "ידיעות אחרונות" עופר פטרסבורג ומנהל השיווק התיירותי של החברה הכלכלית עכו רוני מיארה.
כ-45 אורחים השתתפו בסיור המנכ"לים וביניהם היו גם הפרשן הכלכלי שלמה מעוז, יו"ר איגוד האדריכלים העצמאיים עדנה מור, מנכ"ל קבוצת כתב יהודה כתב, מנהל אזור רשת פתאל יעקב סודרי ועוד.
האורחים החלו את ביקורם במלון הבוטיק האפנדי בעכו העתיקה, שם קיבלו הסבר נרחב מבעלי המלון אורי ירמיאס על הקמת המלון. לאחר מכן, ביקרו האורחים בחמאם של גטאס בעיר העתיקה ושמעו על המיזם המוצלח והתרשמו מקרוב גם ממרכז המידע התיירותי שהוקם על ידי ארגון ה-jnf בשנה האחרונה. בהמשך סיירו האורחים בסמטאות העיר העתיקה וביקרו בחדרי האירוח החדשים "ערבסק". כמו כן, הם ביקרו בבזאר הטורקי, באולמות האבירים ובפרויקטים שונים ברחבי העיר וטעמו מקסמה וייחודה של העיר.
אוטובוס המנכ"לים נועד בראש ובראשונה להכיר מקרוב את העיר עכו ואת "האני מאמין" של ראש העיר, תוך הצגת הזדמנויות למימוש הפוטנציאל הגלום בעיר.
במהלך הפגישה עימם הציג ראש העיר עכו שמעון לנקרי בפני אורחיו את התפתחותה של העיר בעשור האחרון והציג פרויקטים עתידיים בנושאי תיירות, נדל"ן ותעשייה. "העיר עכו עברה מהפכה בשנים האחרונות, שכללה התחדשות עירונית ויצירת הזדמנויות", אמר לנקרי, "ואשמח אם החברות שהשתתפו בסיור ישקיעו בעיר ויהיו חלק ממנה".
מהנדסת העיר ד"ר מיכל סופר סקרה בפני המנכ"לים פרויקטים תיירותיים ומגורים, תוך התייחסות לסטטוס הקיים שלהם.
את הביקור בעכו חתם "אוטובוס המנכ"לים" במפעל GES בעכו, מפעל לתשתיות מים והתפלה מקבוצת עזריאלי.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי