מוקד עירוני
הנחיות חירום

ועדת פרס החינוך ביקרה בעכו במסגרת ההתמודדות על הפרס הארצי לשנת 2016

18/01/2017
ועדת פרס החינוך  ביקרה בעכו במסגרת ההתמודדות על הפרס הארצי לשנת 2016 (הגדל)

ועדת פרס החינוך הארצי ביקרה בשבוע שעבר במערכת החינוך בעכו במסגרת התמודדות העיר על הפרס הארצי לשנת 2016. את חברי הוועדה ליוותה גם מנהלת מחוז הצפון ד"ר אורנה שמחון. הביקור החל במפגש עם ראש העיר עכו שמעון לנקרי שהציג את העשייה החינוכית הענפה בעיר. המפגש נערך בהשתתפות סגני ראש העיר, זאב נוימן ואדהם ג'מאל, מנכ"ל העירייה אוהד שגב וראשת מינהל החינוך אורית  אסייג שהובילה ביד רמה את יום ביקור הוועדה שהיה גדוש בהצגת הפעילויות החינוכיות בעיר.

לאחר מכן, יצאה הוועדה לביקור בקריית החינוך אורט דרסקי, שם הוצגה התרבות הארגונית היישובית הבאה לבסס ולייצר שיפור תמידי בסוגיית ההישגים הלימודיים בעיר, מגני ילדים ועד תיכונים, חינוך רגיל ומיוחד. בבית הספר נערך מפגש עם מנהיגים חינוכיים, תלמידים, בני נוער, הורים ושותפים לעשייה החינוכית.

בהמשך ביקרו חברי הוועדה במרכז 'הפוך על הפוך' ובקונסרבטוריון העירוני. חברי הוועדה התרשמו מהדרך שמערכת החינוך בעכו פועלת לקידום החינוך הערכי בעיר ככלי להעצמת הילדים ובני הנוער, נפגשו עם מנהיגים חינוכיים, נציגי תנועות הנוער ומנהיגות הנוער. בנוסף, הוצגו בפניהם החיים המשותפים בעיר וכן מודל ההכנה לצה"ל ולגיוס משמעותי. הביקור נחתם בצפייה בסרטון קצר המתאר את העשייה החינוכית בעיר.

"אני ממליצה בחום רב ובאהבה גדולה על עכו כראויה לפרס הארצי בגין עשייה חינוכית מצוינת בשלושה מבחנים עיקריים: קידום למידה, הוראה ודרכי הערכה חדשניות ומותאמות למאה ה-21 ומובילה להישגים לימודיים, קידום תפיסה הוליסטית ורצף חינוכי סביב שעות היממה ובין מגוון מסגרות החינוך ויוזמות ותוכניות רשותיות לקידום מעורבות אישית וחברתית", אמרה מנהלת המחוז בטיעוני ההמלצה בפני הוועדה.

בנימוקי המלצת מנהלת המחוז להעניק לעכו את פרס החינוך הארצי נכתב בין השאר, כי ראש העיר עכו שמעון לנקרי מעורב במידה רבה מאוד בכל הקשור במערכת החינוך והתרבות, מוביל תהליכים משמעותיים תוך איגום משאבים וגיוס שותפים. כמו כן, ראש העיר וראשת מנהל החינוך אורית אסייג מובילים מהלכים מערכתיים ומחויבים לקידום כל תלמיד במערכת החינוך ברשות. הם פועלים ליצירת ממשקים בין יישום יעדי משרד החינוך ויעדים עירוניים תוך יצירת רצף חינוכי מהגיל הרך ועד סיום התיכון.

עוד נכתב, כי הרשות פיתחה בשנים האחרונות תרבות ארגונית יישובית הבאה לבסס ולייצר שיפור מתמיד בהישגים הלימודיים ולראייה לכך ניתן לראות שחל מהפך בשיעור הזכאים לבגרות בכל אחד מבתי הספר התיכוניים בעיר (על פי נתוני תשע"ה: אורט דרסקי 98.5%, חילמי שאפעי 88%, אמי"ת קנדי 90.5%). כמו כן, העירייה פועלת לחינוך הילדים והנוער לתרבות פנאי איכותית ומגוונת, תוך מתן במות לביטוי עצמי ומימוש יכולות ואף נותנת מענים מגוונים ואיכותיים לכלל הילדים ברשות ומיישמת תכניות הכלה שונות. עוד נכתב כי קיים שילוב בין החינוך הפורמאלי לחינוך הבלתי פורמאלי כחלק מתפיסה קהילתית, וכי ברשות פועלות מגוון מסגרות חינוכיות בתחומי המוסיקה, המחול, הספורט ותרבות הפנאי למשפחה. בנוסף, תחום החינוך המוזיקלי בעיר הינו פורץ דרך והוא כולל מענים על פני רצף הגילאים. במסגרת הפעילות המוזיקלית מתקיימים ערבי שיא קהילתיים כגון: תחרויות נבל, קונצרטים לכינור, הופעות של מקהלות נוער במסגרת הקונסרבטוריון העירוני וכו'.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים הוצאה לחברה מקיבוץ עין המפרץ בגין מפגעי ריח