יד לבנים
מוקד עירוני

חגיגת המאה בבית הספר "אשכול" בעכו

25/01/2017
חגיגת המאה בבית הספר "אשכול" בעכו (הגדל)
בבית הספר "אשכול" – בית הספר הסביבתי לחשיבה מתמטית בעכו ציינו השבוע 105 תלמידי כיתות א' את יום המאה – 100 ימי לימוד ראשונים. חגיגה מתמטית של למידה משותפת לתלמידים, הורים ומורים שהתקיימה במגוון פעילויות. התלמידים למדו על דרכים שונות להצגת נתונים, בנו דיאגרמות והתעמקו בניתוחם, עסקו במושג האומדן ביישומו ובפתרון ריבועי קסם. כמו כן, הם נחשפו למונחים של ערכים תזונתיים וקלוריות והצליחו ליצור את הסלסלה הייחודית שלהם. יחד עם ההורים התנסו התלמידים בצעדים ראשונים בהנדסת המרחב וניסו כוחם בבניית מגדלים תוך למידה של עקרונות בסיס. בשיאו של הערב התיישבו התלמידים ב"קולנוע ה-100" כשהם מפגינים שליטה מדהימה בלוח המאה.
במבואת בית הספר הוצגה תערוכה מרהיבה של דגמים יצירתיים ביותר שנבנו ע"י התלמידים וההורים. יצירתיות נוספת הפגינו  הורים ומורים באפייה ועיצוב של עוגות המאה.
מנהלת בית הספר אהובה לביא: " זו חגיגה נפלאה של למידה משמעותית חווייתית  ומהנה  המשקפת את העשייה הבית ספרית, את המוטיבציה והסקרנות של התלמידים, ההשקעה האינסופית של המורים והשותפות לדרך של ההורים".

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי