יד לבנים
הנחיות חירום

חגיגת המאה בבית הספר "אשכול" בעכו

25/01/2017
חגיגת המאה בבית הספר "אשכול" בעכו (הגדל)
בבית הספר "אשכול" – בית הספר הסביבתי לחשיבה מתמטית בעכו ציינו השבוע 105 תלמידי כיתות א' את יום המאה – 100 ימי לימוד ראשונים. חגיגה מתמטית של למידה משותפת לתלמידים, הורים ומורים שהתקיימה במגוון פעילויות. התלמידים למדו על דרכים שונות להצגת נתונים, בנו דיאגרמות והתעמקו בניתוחם, עסקו במושג האומדן ביישומו ובפתרון ריבועי קסם. כמו כן, הם נחשפו למונחים של ערכים תזונתיים וקלוריות והצליחו ליצור את הסלסלה הייחודית שלהם. יחד עם ההורים התנסו התלמידים בצעדים ראשונים בהנדסת המרחב וניסו כוחם בבניית מגדלים תוך למידה של עקרונות בסיס. בשיאו של הערב התיישבו התלמידים ב"קולנוע ה-100" כשהם מפגינים שליטה מדהימה בלוח המאה.
במבואת בית הספר הוצגה תערוכה מרהיבה של דגמים יצירתיים ביותר שנבנו ע"י התלמידים וההורים. יצירתיות נוספת הפגינו  הורים ומורים באפייה ועיצוב של עוגות המאה.
מנהלת בית הספר אהובה לביא: " זו חגיגה נפלאה של למידה משמעותית חווייתית  ומהנה  המשקפת את העשייה הבית ספרית, את המוטיבציה והסקרנות של התלמידים, ההשקעה האינסופית של המורים והשותפות לדרך של ההורים".

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים