יד לבנים
מוקד עירוני

הסתיים קורס למתנדבות בתחום אלימות במשפחה

8/02/2017
הסתיים קורס למתנדבות בתחום אלימות במשפחה (הגדל)
השבוע הסתיים קורס הכשרה לעשר נשים מתנדבות במסגרת המרכז לטיפול באלימות במשפחה בעכו. המתנדבות יסייעו לצוות הטיפולי, ילוו ויסייעו לנשים הנמצאות במעגל האלימות או שחוו בעבר אלימות במשפחה. הקורס שנמשך כשלושה חודשים נערך ביוזמת המרכז לטיפול באלימות במשפחה שבמינהל הרווחה בעיריית עכו בשיתוף התכנית הלאומית "עיר ללא אלימות".  את ההכשרה של המתנדבות ליוותה מנהלת המרכז לטיפול באלימות במשפחה עו"ס אנשיראח ח'ורי.
במהלך ההכשרה נלמדו נושאים רבים ומגוונים כגון: תופעת האלימות במשפחה- היקפה וגישות מרכזיות, סוגי אלימות כלפי נשים, מאפיינים של גברים המשתמשים באלימות, הסבר החוק למניעת אלימות, ילדים חשופים לאלימות, חובת הדיווח, התערבות במצבי סיכון ותפקיד המתנדבת -כלים ומיומנויות. במהלך הקורס נערך לנשים סיור במקלט לנשים ובבית משפט לענייני משפחה.
עו"ס אנשיראח ח'ורי מנהלת המרכז לטיפול באלימות במשפחה: "אני שמחה על קבוצת המתנדבות האיכותיות, שהתגייסו ונרתמו לסייע לצוות עובדי המרכז לטיפול באלימות במשפחה. באמצעותן נוכל ללוות ולתת מענה בצורה אינטנסיבית יותר לנשים ומשפחות בתקופה הקשה ביותר בחייהם".
עדי מקל, ראשת מינהל הרווחה: "כניסת צוות המתנדבות לסיוע למרכז הטיפול באלימות תשמש נדבך נוסף וחשוב במתן מענה לתחום האלימות במשפחה. אין לי ספק שעבודתן ההתנדבותית המבורכת והקשה, תקצור פירות בטווח הקצר".
שולה אזולאי מנהלת התכנית הלאומית "עיר ללא אלימות": "אני מברכת את המתנדבות שנרתמו לרעיון לתרום מזמנן ולהתנדב למען האחר. אין ספק שזמינות מתנדבות לנשים ומשפחות במצוקה בזמן אמת היא מאד משמעותית ותורמת".

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים