מוקד עירוני
הנחיות חירום

מועצת העיר עכו אישרה את הסכם הגג שייחתם עם משרד השיכון והאוצר

8/02/2017

מליאת מועצת העיר עכו אישרה בסוף השבוע שעבר אישרה את הסכם הגג שייחתם עם משרד הבינוי והשיכון ומשרד האוצר במסגרתו ישווקו כ-16,000 יחידות דיור במהלך כשש שנים.
על פי ההסכם, תנופת הבינוי הגדולה ביותר שידעה העיר עכו תכלול הקמת מוסדות ציבור, שדרוג והוספת תשתיות עירוניות והקמת מתחמי תעסוקה, פיתוח פארקים, מבני חינוך והקמת. יחידות הדיור יוקמו בכמה מתחמים ביניהם צפון הכרם, מזרח העיר, אזור החוף הצפוני של העיר ואזור הכניסה הדרומית.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי שפעל לקידום ההסכם אמר: "זהו אחד הפרויקטים הגדולים ביותר שיביאו להתחדשותה של העיר עכו. מדובר בפרויקט שיתרום רבות להמשך פיתוח העיר ויכלול שיפוץ וחיזוק מוסדות תרבות, הקמת אזור תעשייה מתקדם בשטח של כ-500 דונם, הקמת תחנת רכבת נוספת ומרכז תחבורה, חידוש שכונות ותיקות והקמת תשתיות חדשות". עוד אמר לנקרי, כי ב"ה העיר מוכנה לקליטה של אוכלוסיות צעירות וחדשות.
מנכ"ל העירייה אוהד שגב אמר בישיבה, כי נעשתה עבודה יסודית של הצוות המקצועי של העירייה לגבש את הסכם הגג, ואין ספק שזוהי בשורה אדירה ומשמחת לתושבי העיר עכו. "הודות להסכם הגג נקבל תקציבים גדולים עבור תכנון וקידום פרויקטים לרווחת הציבור", הוסיף שגב.
השלב הראשון של התכנית הוא הקמת 1200 יחידות דיור בצפון הכרם שייצאו לשיווק בימים הקרובים. במסגרת השכונה החדשה שתוקם, 75% מיחידות הדיור ישווקו בצפון הכרם ב"מחיר למשתכן".

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים