מוקד עירוני
יד לבנים

פרויקט של מנהיגות, פיקוד וקצונה בעכו יצא לדרך

8/02/2017
פרויקט של מנהיגות, פיקוד וקצונה בעכו יצא לדרך (הגדל)
השבוע נפתח בעכו פרויקט של מנהיגות, פיקוד וקצונה במסגרת של מרכז ההכנה לצה״ל העירוני. בפרויקט משתתפים חמש קבוצות מבתי הספר התיכוניים אשר עוברים סדנאות מנהיגות של משרד הביטחון. הסדנאות כוללות פעילות אקסטרים בפארק האתגרי בעיר ופעילות סיכום בבסיסי צה״ל השונים, במסגרתם הם מוכשרים ונחשפים לתכני פעילות של מנהיגות, דינאמיקה קבוצתית, הובלה ועוד כחלק מהכשרתם להיות מפקדי ומנהיגי העתיד!
את המיזם פתחה השבוע קבוצת מנהיגות הנוער של בית הספר אורט דרסקי שיצאה לפעילות מנהיגות בפארק האתגרי.
ראש העיר עכו שמעון לנקרי שפועל רבות לקידום הגיוס המשמעותי לצה"ל נפגש עם בני הנוער בפארק האתגרי, שוחח עימם על מנהיגות וכמובן על חשיבות השירות המשמעותי בצה"ל.
פרויקט המנהיגות הוא פרויקט ייחודי שעיריית עכו לקחה על עצמה על מנת לתת לנוער יכולות והזדמנות להצליח, להתפתח ולהוביל בצה״ל ובאזרחות. הפרויקט מובל ע״י מרכז הכנה לצה"ל, יחידת הנוער העירונית, רשת המתנ"סים בעיר ובליווי אל״מ במיל' איתן מטמון. ״מדובר בתכנית מנהיגות ייחודית וחשובה לנוער בעיר אשר תיתן פירותיה בשרות הצבאי והאזרחי", ציין עמיחי כהן, רכז הכנה לצה"ל בעיר.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי