מוקד עירוני
רישום לגניםםם

"שבוע דיבור חדש" ייערך בעכו

15/02/2017
"שבוע דיבור חדש" ייערך בעכו (הגדל)
"שבוע דיבור חדש" – מיזם ארצי להעברת מסרים של דיאלוג, סובלנות וקידום שיח של מחלוקת בונה יתקיים בעכו בין התאריכים 19-25 בפברואר 2017. במסגרת המיזם יערכו מגוון פעילויות, ביניהן סדנאות, הרצאות, מפגשי לימוד ותפילה משותפים, מעגלי שיח ופעילויות חינוכיות-חווייתיות לילדים ונוער. השנה, לראשונה תשתתף העיר עכו במיזם והציבור הרחב מוזמן ליטול חלק בפעילויות. "שבוע דיבור חדש" מתקיים מדי שנה, קרוב לתאריך העברי ט' באדר, שעל פי המסורת היהודית היה היום בו חדלו בית הלל ובית שמאי מלנהל את המחלוקות ביניהם באופן בונה ("לשם שמים"), כפי שנהגו עד אז. השבוע לקידום מחלוקת בונה מצוין דווקא סביב תאריך זה, על מנת להדגיש את הצורך שלנו, הן כפרטים והן כחברה, בחידוד הערכים והמיומנויות הנדרשים  בעת מחלוקת. המיזם הוקם ומופעל על ידי עמותת מוזאיקה – המרכז לישוב סכסוכים בהסכמה והמרכז ליהדות וישוב סכסוכים של מכון פרדס, בשיתוף עם תכנית "גישורים" (תכנית בחסות השירות לעבודה קהילתית במשרד הרווחה והשירותים החברתיים) והאגף לקשרי קהילה בעיריית עכו.
להלן לוח הפעילות:
יום ג' 21.02.17 - אירוע קהילתי בסימן הידברות ודיאלוג, בגן הציבורי בשכונת גיבורי סיני.
16:45 – דוכן 'דיבור חדש', הפעלה לילדים וכיבוד קל;  17:15 – "קפה עולמי" – שולחנות עגולים בנושאי קידום מחלוקת בונה.
יום ה',  23.02.17 - ערב של 'דיבור חדש' בקניון עזריאלי עכו
19:30-17:30 במתחם המזון המהיר - סטודנטים מהמסלול לתיאטרון קהילתי במכללת גליל מערבי בהצגה המשלבת דמיון ומציאות; דוכן 'שבוע דיבור חדש' ומרכז הגישור והדיאלוג בקהילה, ומפגש עם פעילי מרכז הגישור ופעילים נוספים בקהילה העכואית.
יום ו', 24.02.17 – 'דיבור חדש' בקהילה ברחוב בן עמי
13:00-10:00 – דוכן 'דיבור חדש', מפגש עם פעילים מהקהילה העכואית ושלל פעילויות לכל הגילאים.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים הוצאה לחברה מקיבוץ עין המפרץ בגין מפגעי ריח