מוקד עירוני
הנחיות חירום

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו

שר החינוך נפתלי בנט הודיע הבוקר (א') לראש העיר עכו שמעון לנקרי, כי העיר עכו היא בין חמש הערים הזוכות בפרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו – 2016. הזכייה בפרס החינוך היישובי היוקרתי באה לאחר זכייה בפרס החינוך המחוזי וגם לאחר זכיית בתי הספר התיכוניים בפרסי חינוך והצטיינות ארצית.

פרס החינוך היישובי מוענק מדי שנה ליישובים שבלטו בהשקעה יתרה בחינוך וביצעו תוכניות ותהליכים ייחודיים וחדשניים בתחום החינוך ביישובם. במסגרת זכייתה בפרס, יוענק לעיר עכו פרס כספי בסך 100 אלף ₪ אשר יושקעו בפרויקט חינוכי.

ועדת הפרס, סיירה בחודש שעבר במערכת החינוך בעיר והתרשמה מהעשייה החינוכית והתרומה היישובית לנושא, ובסופו של התהליך נבחרה העיר עכו בין חמשת היישובים.

הרשויות הזוכות בפרס החינוך הצטיינו בפעילויות ייחודיות: יוזמות ותוכניות רשותיות לקידום מעורבות אישית וחברתית, טיפוח אקלים מיטבי לחיזוק החוסן והצמיחה האישית ולקידום סובלנות והכלת האחר, קידום תפיסה הוליסטית ורצף חינוכי סביב היממה ובין מגוון מסגרות החינוך. כמו כן, פעלו הרשויות הללו לקידום חינוך איכותי בגילאים הצעירים, קידום החינוך המדעי, טכנולוגי ומקצועי בדגש על מתמתיקה, וקידום למידה, הוראות ודרכי הערכה להובלה להישגים לימודיים, למימוש עצמי ולמצוינות. הפרס יוענק ב-28 במרץ בטקס שייערך בירושלים במעמד שר החינוך, מנכ"לית המשרד ונציגי הרשויות.

הפרס ניתן על עמידה בשישה מתוך תשעה קריטריונים שנקבעו מראש: מידת המעורבות והתמיכה האישית של ראש הרשות ושל מינהל החינוך היישובי במערכת החינוך, קידום למידה, הוראה ודרכי הערכה המותאמות למאה ה-21 ומובילות להישגים לימודיים, למימוש עצמי ולמצוינות, ביצוע יוזמות לקידום החינוך המדעי, טכנולוגי ומקצועי, בדגש על המתמטיקה, קידום מעורבות אישית וחברתית, קידום סובלנות והכלת האחר בהתייחס לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים (עולים, נוער בסיכון, מחוננים וחינוך מיוחד), קידום חינוך איכותי בגילאים הצעירים, קידום תפיסה הוליסטית ורצף חינוכי סביב היממה ובין מגוון מסגרות החינוך, חיזוק המנהיגות החינוכית ופיתוח ההון האנושי, וטיפוח מעורבות הורים לקידום מערכת החינוך.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי אמר, כי זכיית העיר בפרס החינוך הארצי הינה למעשה תעודת הבגרות לה זכתה העיר לאחר שנים מאומצות של עשייה חינוכית משמעותית אשר הובילה הרשות המקומית יחד עם רשתות החינוך אורט ואמי"ת ממצב של מערכת כושלת אשר דורגה במקומות נמוכים מאוד לאחת מחמש הערים המובילות בחינוך בישראל!
לנקרי: "העיר עכו המדורגת באשכול חברתי 4 הינה הרשות היחידה מאשכול זה אשר זכתה בפרס כה נחשב על אף ולמרות שהתמודדה אל מול ערים המדורגות באשכולות חברתיים גבוהים בהרבה. אנו גאים במנהלי בתי הספר, בצוותים החינוכיים, בצוותי העירייה ומעל הכל בילדי העיר שלקחו אחריות והחליטו שהם יכולים להיות  ברמה הגבוהה ביותר".

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו