יד לבנים
הנחיות חירום

עיריית עכו קיימה הכשרה מקצועית לטיפול באוכלוסייה במצבי חירום

21/02/2017
עיריית עכו קיימה הכשרה מקצועית לטיפול באוכלוסייה במצבי חירום (הגדל)
בסוף השבוע שעבר נערכה בעיריית עכו הכשרה מקצועית לטיפול באוכלוסייה בחירום ל-70 אנשי מקצוע מתחומי הטיפול, זאת במסגרת היערכות העירייה לחירום.  בשנים האחרונות שוקדת העירייה בהכנת והכשרת מכלולי העירייה השונים למתן סיוע מיטבי לאוכלוסייה בחירום.
את המפגש פתחה ראש מנהל הרווחה, עדי מקל והשתתפו בו בין השאר עובדים סוציאליים, מטפלים, מנהלת השירות הפסיכולוגי, טל בוקר, סגנית ראש מנהל החינוך שולה אזולאי, מנהלת המוסד לביטוח לאומי הדס שדה,עו"ס מחוזית אנוש, כרמית סלע, עובדי מנהל הרווחה, רכזת תכנית "עמיתים" במתנ"ס, עובדי מתנ"ס ועוד. ההכשרה התאפשרה הודות לתקציב ותמיכה של משרד הרווחה. את ההכשרה הנחה ד"ר משה פרחי, ראש המסלול ללימודי לחץ  טראומה וחוסן, אשר מלמד מטפלים לתואר שני במכללת תל חי. צוות מכלול האוכלוסייה בחירום יקיים במשך השנה מספר מפגשי הכנה לחירום ובסוף התהליך יתקיים תרגיל שידמה תרחיש מלחמתי.
המסר המרכזי שהועבר בהכשרה היה עידוד של אדם במצוקה להיות אקטיבי ולנסות לחזור לתפקוד עצמאי ככל האפשר, תוך מתן הכוונה, תמיכה וליווי. למעשה כמעט כל אזרח יכול בכלים פשוטים לסייע לאדם שנקלע למצוקה נפשית זמנית. במקביל להכנת אנשי המקצוע לחירום, עיריית עכו באמצעות צוות קהילה של מנהל הרווחה וצוות אגף הביטחון נערכים להקמת צוותי חירום שכונתיים שכוללים תושבים פעילים ומתנדבים.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים