יד לבנים
מוקד עירוני

מרכז צעירים עכו מציג: סדנה מקוצרת לחיילים משוחררים

28/02/2017

מרכז צעירים עכו יקיים ב-19-20 במרץ סדנה מקוצרת לחיילים משוחררים וזאת במטרה להכין אותם לאזרחות.

מדי שנה, מתקיימות שתי סדנאות הכנה לאזרחות, בנות שבוע כל אחת. מטרת הסדנאות הינה להכין את החיילים לאזרחות בדגש על נושאים כמו: כתיבת קורות חיים, זכויות, לימודים אקדמאיים, הכשרות מקצועיות וכדומה. הסדנאות הן פרי שיתוף פעולה פורה של צה"ל, משרד הביטחון, הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים, קרן גרוס, חברת ההנחיה "תורן" ועיריית עכו.

"פוטנציאל החיילים בסדנאות אלו עומד על כ-250 חיילים בשנה, אך לצערנו, מסיבות כאלו ואחרות, לא כל החיילים מצליחים להשתתף בסדנה ולמעשה מפספסים שבוע שהוא כה משמעותי ליציאה לאזרחות", מסבירים במרכז צעירים עכו.

השנה החליטו גלית חן, רכזת חיילים משוחררים ובת-אל קפלון, רכזת השכלה גבוהה במרכז צעירים למצות את מלוא הפוטנציאל ולפתוח סדנה מקוצרת המיועדת לחיילים משוחררים שלא עברו סדנת הכנה לשחרור או לצעירים שעדיין מחזיקים בסטטוס "חייל משוחרר" (שלא עברו 5 שנים מיום שחרורם) והתכנים בסדנה רלבנטיים אליהם.

הסדנה המקוצרת היא בת יומיים ותתקיים בתאריכים 19-20.3.17 בין השעות 8:30-14:30.
אלי חביב, מנהל אגף נוער וצעירים בעיריית עכו מברך על היוזמה, מדגיש את החשיבות של הסדנא כמקפצה לעולם האזרחות ומזמין את החיילים המשוחררים להירשם לסדנה.

לפרטים והרשמה: בת אל או גלית 04-9917477 שלוחה 2 או 4.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים