הנחיות חירום
מוקד עירוני

בימ"ש הטיל קנס והתחייבות כספית על תושב עכו שהרחיב את חנותו ללא היתר

21/03/2017
שופטת בית משפט השלום בעכו זהבה קאודרס-בנר הטילה לאחרונה קנס של 6000 ₪ ותשלום כפל אגרת בנייה על תושב העיר שהורשע בעבירות בנייה. בנוסף חייבה אותו השופטת לחתום על התחייבות כספית בסך 15,000 ₪  להימנע מלעבור על עבירה דומה בתוך שלוש שנים. בכך קיבלה השופטת את עמדת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיר.
על פי כתב האישום, במהלך 2012 ביצע הנאשם בעכו העתיקה עבודות בנייה ללא היתר שכללו תוספת לחנות וסגירת שטח על ידי תריסי גלילה.
התביעה ציינה, כי הקמת המבנה בוצע בעיר העתיקה אשר מוכרזת על ידי ארגון אונסק"ו העולמי כאתר מורשת תרבות עולמית המיועדת לשימור וזאת בהיותה עיר היסטורית. עוד נטען, כי תוספת הבנייה בוצעה במבנה היסטורי שהינו חלק ממבנה שוק טיפוסי שהשתמר בשלמותו ואחד המבנים המעצב את דמותה של עכו העתיקה. התביעה ייחסה לנאשם עבירות של הקמת בניין ללא היתר, שימוש במקרקעין הטעון בהיתר, בלא היתר ובניגוד לתכנית.
במהלך הדיון בבית המשפט הודה הנאשם בעבירות המיוחסות לו והתביעה ביקשה לאמץ את הסדר הטיעון שהושג בין הצדדים. השופטת קבעה, כי הסדר הטיעון  עומד במתחם הסבירות וקיבלה אותו. השופטת הורתה לנאשם להרוס את המבנה שנבנה ללא היתר בתום שנה ממועד גזר הדין, אלא אם כן ישיג בינתיים היתר בנייה כחוק לבנייה זו. "בית המשפט נותן זכות גם לוועדה המקומית לבצע את ההריסה במידה והנאשם לא יבצעה במועד שנקבע", הוסיפה השופטת.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים