הנחיות חירום
יד לבנים

לראשונה בצפון תושק בריכת המשאלות למען חולי סרטן

21/03/2017
לראשונה בצפון תושק בריכת המשאלות למען חולי סרטן (הגדל)
ביום המעשים הטובים נרתמים ותורמים בהשקת בריכת משאלות בקניון עזריאלי עכו.  הטילו מטבע לבריכה והביעו משאלה. המטבעות יתרמו בשמכם לפעילויות האגודה למלחמה בסרטן

בריכת הנוי הניצבת בכניסה של קניון עזריאלי עכו, תהפוך ביום שני הבא  למיזם שכולו נתינה ותרומה. לרגל יום המעשים הטובים שיחול, האגודה למלחמה בסרטן וקניון עזריאלי עכו משיקים את בריכת המשאלות הראשונה בצפון קודש לפעילויות האגודה למלחמה בסרטן: בעד החולים ונגד המחלה.משהו בער במנהל הקניון רפאל בולניק ומנהלת השיווק מיטל אבוחצירה ליצור מיזם חדש  וייחודי כתרומה לקהילה והגו רעיון חסר תקדים: להפוך את  בריכת הנוי שנמצאת בכניסה לכדור של עזריאלי לבריכת משאלות, כשהכספים יתרמו למען חולי סרטן. השניים יצרו קשר עם האגודה למלחמה בסרטן סניף צפון והמיזם יוצא לדרך בשיתופם. ביום שני, ביום שני 27.3.16 , בשעה: 16:30, במעמד ראש עיריית עכו שמעון לנקרי תחנך בריכת המשאלות. לנקרי יטיל לבריכה את מטבע 'ראש העיר', יחד עם מנהלת סניפי הצפון באגודה למלחמה בסרטן, תמר פינקלשטיין, ויו"ר סניף עכו באגודה, סוניה שקד. החל מהחודש כל המבקרים בקניון עזריאלי עכו, יוזמנו להטיל מטבעות לבריכה, יביעו משאלה, והכסף – ייתרם קודש לפעילויות האגודה למלחמה בסרטן. לאחר האירוע תיערך פעילות חינמית של יצירה לילדים ודוכן להעלאת המודעות למניעת סרטן. תתקיים גם פעילות סיפור מלב : סטודנטיות לחינוך מהמכללה האקדמית גליל מערבי יקריאו ספרים לילדים ברחבת הג'ימבו בקניון."ערך הנתינה  עומד בראש סדרי העדיפויות שלנו", מסביר בולניק, "רצינו ליצור משהו ייחודי במסגרת המשאבים הקיימים של הקניון ושיישאר כאן לתמיד. בריכת הנוי מהווה יתרון לפעילות חווייתית. גם הנאה וגם ערך מוסף של נתינה למען האחר. האגודה למלחמה בסרטן שיתפה עימנו פעולה. אנו קוראים לכל תושבי עכו באשר הם להגיע לחנוכת בריכת המשאלות, לספר לכל בני משפחותיהם לתרום, להשליך מטבע לבריכה ובכך לעודד תרומה". פינקלשטיין: "אנו מברכים ומודים להנהלת הקניון על הפעילות המקורית למען המטרה של כולנו - צמצום התחלואה והתמותה מסרטן. זו ההזדמנות גם להודות למתנדבים המסורים של האגודה בעכו, בראשות סוניה שקד ולכל תושבי עכו שיירתמו לפרויקט. הכסף שייאסף ייתרם לפעילויות השונות של האגודה למלחמה בסרטן כגון: שיקום ורווחה לחולים, הסברה למניעת סרטן וגילוי מוקדם, פרויקטים לעזרה לילדים חולים, קידום חקר הסרטן ועוד". אבוחצירה הוסיפה: " בעיני בריכת המשאלות היא דוגמא אישית שאנו מעבירים לילדים שלנו, באמצעות הסברה, פעולה ומודעות. אני מאמינה שכל תושבי עכו ירתמו למיזם".

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו