הנחיות חירום
מוקד עירוני

הוכנס ספר תורה לזכר חללי העיר עכו שנפלו על משמרתם בהגנה על העם והמולדת

29/03/2017
הוכנס ספר תורה לזכר חללי העיר עכו שנפלו על משמרתם בהגנה על העם והמולדת (הגדל)
ארגון יד לבנים בשיתוף עיריית עכו ואגף משפחות והנצחה במשרד הביטחון ערכו השבוע במתנ"ס בית העם טקס הכנסת ספר תורה לזכר חללי העיר עכו שנפלו על משמרתם בהגנה על העם והמולדת. לאחרונה נתרמו 75 ספרי תורה מהקהילות היהודיות בחו"ל לזכרם של חללי צה"ל, וספר התורה שהוכנס בעכו הוא אחד מהם.
הטקס החל בדברי ברכה וסיום כתיבת אותיות ספר התורה במעמד ראש העיר עכו שמעון לנקרי, רב העיר עכו והמחוז הרב יוסף ישר, יו"ר בית יד לבנים אסתר יפה, משפחות שכולות וחברי מועצת עיר. בטקס השתתפו מנכ"לית ארגון יד לבנים רחל לניאדו, נציג משרד הבטחון אל"מ במיל' הרצל שמואל, סמנכ"ל העירייה קובי שמעוני, מנהל החברה למתנ"סים בעכו יורם פוסקלינסקי, ראש ישיבת ההסדר בעכו, הרב יוסי שטרן ומנכ"ל החכ"ל אלברט בן שלוש. את הטקס הנחה מנהל התרבות בחברה הכלכלית של עכו מאור בנזינו.
במהלך הטקס אמר ראש העיר שמעון לנקרי: "מפעם לפעם אנו משלמים מחיר כבד על הזכות לחיות כאן בארץ הקודש וספר התורה הוא ששמר על עם ישראל – עם הנצח שנשאר איתן במדינה משלו עם שלטון חזק וחכמה עצומה. ספר התורה שאנו מכניסים היום לבית הכנסת הוא לזכרם ומורשתם של חללי העיר עכו. יהי זכרם ברוך". בתום הטקס נערכה תהלוכה חגיגית עם ספר התורה שהוכנס לבית הכנסת "ימין מקרבת". על ארגון האירוע ניצח ביד רמה אילן יפה מבית יד לבנים בעכו.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו