הנחיות חירום
יד לבנים

עמדות לביעור חמץ יוצבו במקומות מרכזיים בעכו

3/04/2017

כמדי שנה, במסגרת המאמץ לשמירה על איכות הסביבה תציב עיריית עכו בערב חג הפסח עמדות לביעור חמץ במוקדים מרכזיים ברחבי העיר. העמדות הוכנו על ידי אגף שפ"ע (שיפור פני העיר).

על מנת לאפשר את קיום מצוות החג כהלכתה מחד ולשמור מאידך על איכות הסביבה ריכזו במינהל התפעול והאכיפה בעירייה רשימה של מוקדים לביעור החמץ. העמדות יוצבו בשעות הבוקר המוקדמות ביום שני, ערב חג הפסח ויפונו לקראת השעה 12:30 בצהריים. בעירייה קוראים לציבור להימנע מהקמת מדורות לביעור חמץ במדשאות, כבישים ושטחי גינון ציבוריים.

להלן המוקדים לביעור החמץ: רח' משה שרת – ליד בית הכנסת המרכזי הספרדי; רח' האורן – ליד בית הכנסת "ר' דוד ומשה"; רח' ז'בוטינסקי – ליד בית הכנסת המרכזי האשכנזי; הכרם ב' – מול גני הילדים בשטח הפתוח; רח' א.בן שושן-פינת פינסקר בשטח הפתוח; רח' החרות – פינת הדס; רח' יהודה הלוי – ליד בית הכנסת רשב"י; גבעת התמרים – ליד בית הכנסת "אהבת ישראל"; בן גוריון – ליד בית הכנסת "עולי הגרדום"; רח' הגאולה – ליד בית הכנסת של סרי; השכונה הדתית – השטח הפתוח; רח' בת שבע – בשטח הפתוח; רח' הבוסתן 3 – בשטח הפתוח; רח' רמח"ל 18 – מול גן נרקיסים; רח' קפלן – ליד בית הכנסת של בעדאש; רח' יהושפט 19 – ליד המועצה הדתית; רח' דוד נוי – ליד בית הכנסת של הרב פרנק.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
חג שבועות שמח לכל תושבי העיר ולכל בית ישראל
לתושבי העיר המוסלמים - רמדאן כרים