הנחיות חירום
מוקד עירוני

עכו כמיקרו-קוסמוס של החברה הישראלית

4/04/2017
עכו כמיקרו-קוסמוס של החברה הישראלית (הגדל)
חברי ארגון מעוז הפועלים לבניית רשת מנהיגים חוצת מגזרים ולחיזוק החוסן החברתי כלכלי ביקרו בשבוע שעבר בעכו.
הביקור בעיר הוא חלק מכנס שנתי של הרשת שבו עוסקים חברי הארגון בחברה הישראלית במיקוד על נאום ארבעת השבטים שנשא נשיא המדינה ראובן ריבלין בכנס הרצליה במלוא שנה לכהונתו.
במהלך הביקור ערכו חברי הארגון סיור בעיר עכו אשר כלל מפגש עם מנכ"ל העירייה אוהד שגב, ראשת מנהל החינוך אורית אסייג וסגניתה למגזר הערבי  סבאא סייד.
לאחר מכן נחלקו החברים לקבוצות ובחנו את השבטים בראייה של עכו כמיקרו קוסמוס של החברה הישראלית.  הקבוצות נפגשו עם החברה הערבית בהשתתפות ח"כ זוהיר בהלול, הם פגשו את החברה הדתית לאומית וביקרו בגרעין התורני בעיר,  נחשפו לחברה החרדית ופגשו את רב העיר, יוסף ישר, מנהל תרבות יהודית שמעון דיין ורבנים נוספים. בחברה הממלכתית הם נפגשו עם יחידת הנוער העירונית, את מנהלת התכנית הלאומית לנוער בסיכון דנה גרשון וקיבוץ המחנכים העירוני.
ארגון מעוז  פועל לבניית רשת מנהיגים חוצת מגזרים וקבוצות  שמגדירים את הממלכתיות ופועלים לאורה לחיזוק החוסן החברתי כלכלי. "קריאת כיוון" היא רשת מנהיגים מבית מעוז המורכבת מצעירים הרואים עצמם פועלים במרחב הציבורי.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו