הנחיות חירום
מוקד עירוני

קורס ראשון בתעשייה במרכז A-CAT עכו יוצא לדרך

4/04/2017
קורס ראשון בתעשייה במרכז A-CAT עכו יוצא לדרך (הגדל)

מפעלי התעשייה בצפון ישראל מייצרים כחול לבן, בתעשייה מסורתית שנמצאת בעיקר בפריפריה, ויוצרים מקומות עבודה למאות ישראלים. ועכשיו יוצא לדרך קורס ראשון בתעשייה, במרכז לאמנויות וטכנולוגיה A-CAT, מייסודו של היזם האפרו אמריקאי ביל סטריקלנד, שמטרתו לחולל שינוי בקרב בני נוער ומבוגרים.
קורס הבטחה ובקרת איכות תעשייתית, שייפתח בחודש הקרוב, מתקיים בשיתוף מכללת ארז בשלומי ועיריית עכו. הקורס מאפשר לרכוש מקצוע הנדרש בתעשייה על כל סוגיה, גם עבור נשים, בתוך זמן קצר.
הקורס נבנה בהתאם לצרכי התעשייה באזור והוא מקנה ידע בניהול הבטחת איכות, כולל תקן איזו 9000, וכן ידע בביקורת, מדידות וקריאת שרטוטים. קיימת דרישה גדולה למקצוע בעיקר במפעלי תעשייה מסורתיים אך גם בגופים נוספים, והוא מעניק נקודת פתיחה טובה להתקדמות מקצועית.
הקורס, שיכלול 200 שעות לימוד, ייפתח בתחילת חודש מאי והוא מיועד לבעלי 12 שנות לימוד. הוא מותאם במיוחד לאנשים עובדים, ועלותו 500 ₪ בלבד, שישולמו כדמי הרשמה.
לבוגרי הקורס שיעמדו במטלות, לרבות מבחן עיוני ופרויקט גמר, תוענק תעודת הכשרה מקצועית מטעם מרכז איי-קאט ומכללת ארז, שתגדיל את הסיכויים להשתלב בשוק העבודה.
הלימודים בקורס תיאורטיים, ובנוסף יתקיימו סיורים במפעלים. בסגל הקורס משולבים מרצים בכירים בעלי ניסיון רב בתחום ההוראה.
מרכז A-CAT  לאמנויות וטכנולוגיה, הראשון מסוגו בארץ בעיר עכו, נפתח לאחרונה על פי המודל של האפרו אמריקאי ביל סטריקלנד, שהחל את דרכו בעיר פיטסבורג בארה"ב וכיום מונה 9 מרכזים ברחבי ארה"ב.
המרכז העשירי מציע לבני נוער ומבוגרים מגוון קורסים בתחום הצילום, תלת מימד, תיירות, ותעשייה, ללא עלות. מטרתו העיקרית להציע לכידות חברתית, לחולל שינוי בקרב בני נוער ומבוגרים, ולהציע להם אופק ומסלול חדש בחייהם.

קורס הבטחה ובקרת איכות תעשייתית
מרכז A-CAT לאמנות וטכנולוגיה, רח' העמל 4, עכו, טל' להרשמה: 04-6803333

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי