מוקד עירוני
יד לבנים

פרס המתנדב המצטיין ע"ש אלעד ריבן ז"ל במחוז צפון הוענק לזינאב עאסי מעכו

18/04/2017
פרס המתנדב המצטיין ע"ש אלעד ריבן ז"ל במחוז צפון הוענק לזינאב עאסי מעכו (הגדל)
פרס המתנדב  המצטיין במחוז צפון ע"ש הנער אלעד ריבן ז"ל שנהרג בשריפת הכרמל הוענק בסוף השבוע שעבר לתלמידת י"ב בבית הספר אורט ע"ש חילמי שאפעי בעכו, זינאב עאסי. טקס הענקת הפרס נערך בשבוע שעבר בלוחמי הגטאות על ידי מנהל חברה ונוער במחוז צפון ובהשתתפות מנהלת יחידת הנוער העירונית קרן גאון.
עאסי, מתנדבת מזה ארבע שנים, והינה חלק מקבוצת  המנהיגות הבית ספרית. כמו כן, היא חלק מקבוצת פרלמנט הנוער הערבי יהודי העירוני של עכו ובנוסף מתנדבת גם בבית הקשיש  וגם בתוכנית זהירות בדרכים בגנים במסגרת תוכנית מעורבות חברתית. עאסי מעורבת תמידית בכל האירועים השונים שהתקיימו ומתקיימים בבית הספר ולוקחת חלק ניכר בעשייה הבית ספרית, ותרומתה ניכרת להצלחת אירועים אלה. במהלך תקופה זו הובילה עאסי את הטמעת התוכנית ההתנדבותית  באופן מעורר הערכה, תוך גילוי מנהיגות והשקעה רבה. על כל אלה נמצאה זינאב עאסי למתנדבת מצטיינת מחוזית.
אלעד ריבן נולד בחיפה ב-22 באוקטובר 1994. הוא למד בבית הספר הריאלי בעיר והצטרף לתנועת "צופי האש" פאר הכרמל - קבוצת תלמידים מתנדבים אשר הוכשרה לסייע לשירותי הכבאות. כשפרצה השרפה בכרמל, הסתער ריבן בגבורה עם לוחמי האש על הלהבות ולא שב ממנה.  אלעד היה בן 16 בלבד, אך רוח ההתנדבות, הגבורה ואהבת ישראל שהיו בו, נותרו עימנו כסמל לכל הטוב והיפה שיש בכולנו, ובמיוחד בנוער הישראלי. זו השנה השישית שבה מנציחים את זכרו של אלעד ריבן.  מסורת זו של הענקת פרס ע"ש אלעד לנוער מתנדב היא ביטוי לרצון לעודד את בני הנוער להתנדבות.

פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו יוענק לעיר עכו
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה תיערך בעכו
ביום ראשון, ד' באייר תשע"ז, 30.4.17 בשעה 19:30 באנדרטה לזכר בני עכו שברחבת העירייה. מסע הזרים יחל בשעה 19:15 מהאנדרטה לזכר פורצי עכו ברח' בן עמי לכיוון רחבת העירייה.
ערב שירי לוחמים
ייערך ביום ראשון, 30.4 בתום העצרת המרכזית, בשעה 21:15 בקונסרבטוריון העירוני ע"ש שטראוס עם דוד ד'אור.
אזכרה ללוחמי המתרות ועולי הגרדום
ייערך ביום א, 30.4 בשעה 16:00 בחדר הגרדום בכלא עכו בהשתתפות חברי כנסת, רב העיר הרב יוסף ישר, ראש העיר שמעון לנקרי ולוחמי המחתרות ומשפחותיהם.
עכו חוגגת 69 לעצמאות ישראל
יום ב', 1.5 החל מהשעה 20:00 ברחבת העירייה: משה פרץ, דודו אהרון ודניאל לוי