יד לבנים
הנחיות חירום

אלוף פיקוד העורף ביקר בעכו והתרשם ממוכנות העיר לחירום

24/04/2017
אלוף פיקוד העורף ביקר בעכו והתרשם ממוכנות העיר לחירום (הגדל)

מפקד פיקוד העורף, האלוף תמיר ידעי ביקר בסוף השבוע שעבר בעיריית עכו ועמד מקרוב על פעילות מערך החירום בעיר. במהלך הביקור הציג ראש העיר עכו שמעון לנקרי את העשייה הרבה בתחום הביטחון בשגרה ובחירום.

בביקור השתתפו גם מנכ"ל העירייה אוהד שגב, מפקד פיקוד העורף במחוז צפון אל"מ איציק בר, מפקד נפת גליל מערבי אל"מ צביקה הלפרין, מנהל רח"ל (רשות חירום לאומית) בגליל המערבי פריד סאבק, היקל"ר רס"ן יורם מימון וראשי המכלולים בחירום.

מנהל אגף הביטחון והחירום בעירייה, איתן שליו הציג את עקרונות תפיסת החירום העירונית וביקש מאלוף הפיקוד לסייע לעיר בהקצאת מערכות אלקטרוניות לפתיחת מקלטים מרחוק.

מנהל רשות החירום הלאומית בגליל המערבי פריד סאבק ציין, כי רמת המוכנות של העיר עכו לחירום היא גבוהה מאוד, וכי הרשות משתלבת בפעילויות ובתרגילי חירום שונים. "עכו הינה הרשות המובילה בגליל המערבי בתחום החירום, ואין כמעט תרגיל שהיא לא משתתפת בו", הוסיף סאבק.

בהמשך ביקר האלוף גם במוקד הבקרה והשליטה העירוני, קיבל סקירה נרחבת על פעילות המוקד בשגרה ובחירום והתרשם ממוכנות הרשות לחירום.

האלוף ידעי: "אי אפשר שלא להתרשם מהיקף העשייה של העיר עכו ויש לי המון הערכה למה שנעשה כאן. אני יוצא מהביקור בתחושה כי העירייה מכינה את תושביה היטב לחירום, וניכר כי ישנה בשגרה עשייה רחבה של מוכנות והנושא נמצא בראש מעייניכם. עשייה זו תוביל לעצמאות הרשות בהענקת שירותים לאזרחיה בעת עימות וליכולת תפקודית גבוהה יותר. פיקוד העורף ימשיך לסייע ולתמוך בכל מה שיידרש על מנת תהיו מוכנים לחירום".

ראש העיר עכו שמעון לנקרי: "העירייה משקיעה רבות במוכנות והיערכות לחירום על מנת להיות מוכנים לכל תרחיש ולתת לתושב מענה מיטבי ברגעים אלה, וזאת תוך שמירה על רציפות תפקודית".

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו