מוקד עירוני
הנחיות חירום
יד לבנים

25/04/2017
"ניצחון העם היהודי היה ויהיה לעולם ניצחון הרוח על הכוח, כי אין אף כוח בעולם היכול לרוח" (הגדל)

במעמד ניצולי שואה ובני משפחותיהם, ראש העיר עכו שמעון לנקרי, סגניו זאב נוימן ואדהם ג'מאל, חברי מועצה, רב העיר עכו הרב יוסף ישר ובני נוער רבים נערכה ביום ראשון באודיטוריום בעיר עצרת זיכרון לשואה ולגבורה. בלובי האודיטוריום הוצגו סיפורם האישי של כמה ניצולי שואה מעכו.

העצרת נפתחה בהקראת שמותיהם של נספים בשואה ובהדלקת נרות זיכרון. השנה הודלקו לראשונה נרות זיכרון עם שמות הנספים, ונרות אלה אף חולקו לתלמידי בתי הספר בעיר.

ראש העיר עכו שמעון לנקרי הדגיש בפתח נאומו, כי באולם יושבים 70 בני נוער מקרית החינוך אורט עכו שחזרו לא מכבר ממסע בפולין. "השואה היא כתם שחור בוהק בהיסטוריה של האומה הגרמנית, אך באותה מידה כתם אדיר על אומות עולם נוספות, אשר במשך שנים עמדו מנגד, צפו במתרחש, שיתפו פעולה, וחלקם אף הפך לקבלן ביצוע של המפלצת הנאצית, אשר בסיס תפיסתה היה השמדת העם היהודי והשתלטות על חלקים נרחבים בעולם", אמר לנקרי, "אלמלא היה הצבא הגרמני מגלה תאבון רב ומאיים לכבוש מדינות שלמות בעולם כולו, ייתכן ולא היינו כאן היום בכדי לספר את הסיפור".

לנקרי ציין, כי גם בימים אלה, במרחק של פחות מ-200 ק"מ בסוריה נטבחים ונרצחים ילדים ומבוגרים בהפגזות ובנשק כימי ואין מי שעוצר את הזוועה. "דווקא מדינת ישראל אשר מוצאת את עצמה מושמצת לא אחת על ידי ארגון האו"ם וארגוני זכויות אדם צבועים ומתחסדים, היא זו שפועלת ומנסה לסייע ככל שניתן במציאות מורכבת זו למאות פליטים סורים, בהענקת שירותים רפואיים", הדגיש לנקרי. עוד אמר לנקרי: "להיות יהודי, זה קודם כל לדבוק בערך החיים, לעזור, לסייע ולעולם לא להשלים עם טבח אשר מתבצע באחרים".

לנקרי התייחס למצבם של ניצולי השואה במדינה ואמר: "אנו מחוייבים ואף מצווים לדאוג ביתר שאת לאותם ניצולי שואה אשר עדיין חיים בקרבנו. לעשות כל מאמץ, שאף יהודי אשר חווה את חוויית השואה לא ירגיש לבד, לא ירגיש שהוא בודד, לא ירגיש חסר תקווה. זו היא חובתנו כחברה!".

לנקרי: " ניצחון העם היהודי היה ויהיה לעולם ניצחון הרוח על הכוח, כי אין אף כוח בעולם היכול לרוח. רק לפני 70 שנה טבחו, רצחו ושחטו מיליוני יהודים על אדמת אירופה, ועתה מדי שנה מסתובבים מיליוני ישראלים על אדמה זו, מקיימים טקסי זיכרון, קוראים "קדיש" ומניפים בגאון את דגל ישראל".

במהלך העצרת הציגו תלמידי קרית החינוך אורט עכו מסכת המספרת את סיפורה האישי של ניצולת שואה, שאף נכחה בטקס, עלתה לבמה והקריאה דברים.

הסדרי רחצה בחופי הים בעכו
בשל עבודות לפיתוח הטיילת הדרומית המתבצעות בימים אלה, הרחצה בחוף הארגמן אסורה עד להודעה חדשה. אין להיכנס לחופים ללא שירותי הצלה! הרחצה מותרת אך ורק בחוף הים הצמוד למלון חוף התמרים-רימונים, שם קיימים שירותי הצלה.
פרס החינוך הארצי לשנת תשע"ו הוענק לעיר עכו